inkomotininews@gmail.com

Ανακοίνωση ΚΚΕ Ροδόπης με αφορμή την πορεία της Χρυσής Αυγής κατά του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής

«Έχουμε πολλές φορές επισημάνει τον ρόλο της Χ.Α. σαν το εργαλείο του συστήματος που αναλαμβάνει τις βρώμικες δουλειές.

Και όπως επιβεβαιώθηκε και με...
...την υπόθεση Μπαλτάκου, το κάνει με την κάλυψη των μηχανισμών του συστήματος.

Αυτόν το ρόλο επιβεβαίωσε η Χ.Α. στην Κομοτηνή, που πραγματοποίησε φιέστα για δέκα λεπτά περίπου με ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Θεσσαλονίκης μπροστά στο τουρκικό Προξενείο.

Η ενέργεια αυτή της Χ.Α. ρίχνει λάδι στη φωτιά του εθνικισμού, που είναι από τους βασικούς εχθρούς της ενότητας του εργατικού κινήματος.

Είναι, δε, το βασικό εργαλείο στις μέρες μας για να γίνονται πράξη ιμπεριαλιστικά σχέδια για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, των μεγιστάνων του πλούτου, χύνοντας το αίμα των λαών.

Εθνικισμό που υπηρετούν και άλλοι πολιτικοί φορείς, μέσα και έξω από τη Βουλή, ή παράγοντες πολιτικών φορέων που κατά σύμπτωση όλοι πίνουν νερό στο όνομα της Ε. Ε.

Τεράστια ερωτηματικά προβάλουν από την παντελή απουσία αστυνομικής δύναμης, όταν σε κάθε περίπτωση πορείας φορέων προς το τουρκικό Προξενείο, σιδερόφρακτα ΜΑΤ αποκλείουν τον δρόμο μπροστά στο Προξενείο και επιτρέπουν μόνο μια αντιπροσωπεία να πλησιάσει.


Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι μειονότητες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς. Όσοι ανασύρουν και φέρνουν στην πρώτη γραμμή τις διαφορές στην καταγωγή, την γλώσσα και θρησκεία, αυτό που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων που ζούμε. Συνειδητά ή ασυνείδητα ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και ενισχύουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Γι’ αυτό το ΚΚΕ πιστεύει ότι  στις συνθήκες της ταξικής κοινωνίας και της διεθνούς δράσης του ιμπεριαλισμού, οι μειονότητες πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε συμπαράταξη και κοινή δράση με το λαό της χώρας στην οποία ζουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews