inkomotininews@gmail.com

Συλλήψεις μετά καταδίωξης, διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών

Δύο ημεδαποί,  ένας 37χρονος και μία 28χρονη, και δύο Σύριοι, ηλικίας 34 και 41 ετών, διακινητές, συνελήφθησαν στην ...
...Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών,  σε αγροτική οδό της Αλεξανδρούπολης, έκαναν σήμα στάσης στον 34χρονο Σύριο που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού μεταφέροντας οκτώ παράνομους μετανάστες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στην παλαιά Εθνική Οδό Κήπων – Αρδανίου, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια γέφυρα. Αμέσως εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη. Τόσο ο ίδιος όσο και οι παράνομοι μετανάστες, διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών, με τους τρεις από αυτούς να παραμένουν για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, στην Παραεγνατία Οδό, εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους τρεις διακινητές, διότι όπως προέκυψε, ο 41χρονος μετέφερε στο εσωτερικό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου είκοσι επτά μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι δύο ημεδαποί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στην προσπάθειά τους να προωθήσουν στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος, εξετράπη της πορείας του και εισήλθε σε κανάλι όμβριων υδάτων, παρακείμενο της οδού. Από την εκτροπή του οχήματος τραυματίστηκαν ο ίδιος και πέντε μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι τέσσερις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.    


Ο 37χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ η δικογραφία για τον 34χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews