inkomotininews@gmail.com

Στην Α΄ εθνική ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης

Αποζητά οικονομική στήριξη για να συμμετάσχει στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...
...για έτος 2014.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία σε όλη την αγωνιστική περίοδο, κατέκτησε την 1η θέση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο σε δικούς του παίκτες, παίκτες που ανέδειξε ο σύλλογος με τη δουλειά του, χωρίς τη χρησιμοποίηση ξένων ή κοινοτικών παικτών.

Η τελική φάση του 42ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας, στην οποία θα συμμετάσχουν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας από 28/6 μέχρι 10/7.

Είναι η 3η φορά, από το 2007 έως το 2014, που η ομάδα της Ξάνθης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια και κερδίζει την άνοδό της στην Α΄ Εθνική.

Δυστυχώς όμως τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου και η ελάχιστη έως μηδενική στήριξή από τοπικούς φορείς και αρχές, όταν διατυπώθηκε αίτημα οικονομικής συνδρομής, δεν επέτρεψε τη συμμετοχή της στην τελική φάση τις δύο προηγούμενες φορές.

Ο σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, σαράντα χρόνια περίπου, συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει στους νέους διέξοδο για μια υγιή αθλητική δραστηριότητα και εποικοδομητική στάση ζωής. Συνεχίζει να διακρίνεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, με ελάχιστη μέχρι τώρα υποστήριξη.


«Νομίζουμε πως έφθασε πλέον η ώρα οι πολιτικές αρχές του τόπου να του το αναγνωρίσουν και να κάνουν το καθήκον τους. Ελπίζουμε ότι ήρθε η ώρα να συνδράμουν αποφασιστικά για να αγωνιστεί ο σύλλογος στην τελική φάση του πρωταθλήματος τουλάχιστον αυτή τη φορά», τονίζουν οι ιθύνοντας του συλλόγου, προσθέτοντας με νόημα: «Η Ξάνθη δεν μπορεί να είναι μόνο «”γιορτές”».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews