inkomotininews@gmail.com

Γιώργος Ζηλούδης: ο Αντιδήμαρχος – εγγύηση του Δήμου Κομοτηνής

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιώργος Ζηλούδης, έχει δύο βασικά γνωρίσματα:
Πρώτον, το πηγαίο του χαμόγελο, που και…στις μαύρες σου να είσαι σου φτιάχνει τη μέρα…Δεύτερον, το ότι είναι σε αδιάλειπτη εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο! Και μάλιστα, όντας στο πεδίο της «μάχης»· στους δρόμους, στις γειτονιές, στα άλση, στις παιδικές χαρές και όπου αλλού. Διευθετεί με μαεστρία κάθε θέμα της αρμοδιότητάς του, και δίνει λύσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ανά πάσα στιγμή!

Είναι δεδομένο πως ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, σε ότι αφορά τον τομέα που έχει αναθέσει στον κ. Ζηλούδη, έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Άλλωστε, η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας είναι ο «πνεύμονας» κάθε σχεδόν λειτουργίας της πόλης και των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής, και αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» της δημοτικής αρχής, αφού είναι η αρμόδια για την καθαριότητα του περιβάλλοντος και τη δημιουργία συνθηκών δημόσιας υγείας. Παρ’ ότι αντιμετωπίζει μεγάλα κενά σε υπαλληλικό και εργατικό δυναμικό, πάντοτε προσφέρει τις υπηρεσίες της όταν αυτό της ζητηθεί, ενώ με πρωτοβουλία μάλιστα των στελεχών της, υπάρχει μόνιμη ομάδα άμεσης επέμβασης!

Το μοναδικό παράπονο των υπαλλήλων και στελεχών, είναι σε μερικές περιπτώσεις η συμπεριφορά των κατοίκων, που δεν σέβονται τις σχετικές οδηγίες της υπηρεσίας και ρίχνουν τα αντικείμενά τους ανεξέλεγκτα εκτός των κάδων και καλαθιών.

Η υπηρεσία αυτές τις μέρες λόγω και του Πάσχα, δίνει στην καθαριότητα των ιερών ναών και των κοιμητηρίων, ενώ ενόψει της θερινής περιόδου, ξεκίνησε η κοπή χόρτων σε όλες τις παιδικές χαρές, οδούς, οικισμούς, και η καθαριότητα αυτών.

Εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι ο καθαρισμός των ακτών από φύκια, χόρτα και διάφορα αντικείμενα, η τοποθέτηση ομπρελών και ραμπών ΑΜΕΑ, τοποθέτηση χημικών W.C., πλύσιμο όλων των κάδων σε καθημερινή βάση, και συνέχιση της προγραμματισμένης καθαριότητας σε δύσκολες περιοχές και οδούς του Δήμου Κομοτηνής από σάρωθρα.

«Διοίκηση και προσωπικό είμαστε μια οικογένεια, και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας πέρα από τα ωράρια και τις τυπικές υπαλληλικές υποχρεώσεις», υπογραμμίζει εμφατικά ο κ. Ζηλούδης, ευχαριστώντας για την άψογη συνεργασία όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, που τους χαρακτηρίζει και το εννοεί, «πολύτιμους συνεργάτες».
    
Το έργο της υπηρεσίας το 2013

Μια ματιά στον απολογισμό μόνο του 2013, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το εύρος, το μέγεθος και τη σημαντικότητα του έργου της υπηρεσίας καθαριότητας:

- Πλύσιμο κάδων καθημερινά με δύο πλυντήρια από Απρίλιο έως και Νοέμβριο σε όλη την πόλη, και μία φορά κάθε εβδομάδα σε κάθε οικισμό του Δήμου.

- Δέκα πέντε επιχειρήσεις πλυσίματος καις γενικής καθαριότητας με σάρωθρα – προσωπικό – πλυντήριο – βυτίο, σε οδούς της πόλης που δεν έχουν καθημερινή πρόσβαση για καθαριότητα.

- Αποκομιδή απορριμμάτων: 13 καθημερινά δρομολόγια, από τα οποία 3 ανακυκλώσιμων υλικών.

- Καθημερινή αποκομιδή κοντέινερ σε τέσσερα σημεία της πόλης - Μηνιαία μεταφορά φυτοφαρμάκων με κοντέινερ σε 40 οικισμούς.

- Καθημερινή αποκομιδή κλαδιών, χόρτων, επίπλων και διάφορων άλλων υλικών που αποθέτουν οι πολίτες στα πεζοδρόμια.

- Καθημερινή μεταφορά μαθητών με τρία λεωφορεία και πενήντα μεταφορές για εκπαιδευτικούς λόγους.

- 25 περισυλλογές και μεταφορές ανακυκλούμενων συσκευών μετά από αιτήματα πολιτών.

- 54 μετακομίσεις – μεταφορές από Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Συλλόγους κ.λπ.

- 48 διανομές τροφίμων και ρούχων μέσα στην πόλη και σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

- Καθημερινή καθαριότητα πεζοδρομίων, πάρκων, παιδικών χαρών κ.λπ. με χειράμαξες.

- 10 καθαρισμοί εγκαταλειμμένων σπιτιών και οικοπέδων μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

- 10 καθαρισμοί δρόμων, πλατειών σχολείων κ.λπ. μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

- Πλύσιμο δρόμων και ρίψη αντιολισθητικού υλικού μετά από τροχαία ατυχήματα.

- 20 επιχειρήσεις κοπής χόρτων εκατέρωθεν του δημοτικού οδικού δικτύου με χλωοκοπτικό τρακτέρ.

- 22 καθαριότητες θερινού και χειμερινού θεάτρου πριν και μετά από κάθε παράσταση.

- Καθημερινή άντληση στραγγισμάτων από τον ΧΥΤΑ, και δύο φορές την εβδομάδα άντληση βοθρολυμμάτων από στρατιωτικές μονάδες.

- Δεκάδες περισσυλογές και ενταφιασμοί νεκρών ζώων, καθώς και περισυλλογές, εμβολιασμοί, στειρώσεις, νοσηλεία, περίθαλψη και φύλαξη στο δημοτικό κυνοκομεί,ο αδέσποτων ζώων.

- 48 καθαριότητες σε συλλόγους, εκκλησίες, σχολεία, δημοτικά κτίρια, πλατείες κ.λπ. για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων.

- Περισσότερες από 100 αποστολές φορτώματος, μεταφοράς, τοποθέτησης και επιστροφής τραπεζοκαθισμάτων, ταμπλώ, εξεδρών κ.λπ. για πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαφόρων συλλόγων / η επιστροφή μάλιστα πραγματοποιείται τις περισσότερες φορές αργά το βράδυ, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, προς αποφυγή καταστροφής τους.

- 26 μεταφορές αρχείων και διαφόρων υπηρεσιών.

- Άριστη συνεργασία με τις Στρατιωτικές μονάδες, είτε για τις εκδηλώσεις του Οχυρού Νυμφαίας, είτε για την καθαριότητα των ακτών.

- Κατασβέσεις πυρκαγιών στον ΧΥΤΑ και επιστρώσεις αμμοχάλικα.

- Συνδρομή προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών.

- Συντήρηση και επισκευή όλων των οχημάτων του Δήμου.

- Παρακολούθηση και παραλαβή καυσίμων κίνησης οχημάτων του Δήμου και θέρμανσης σε δημοτικά κτίρια.

- Παρακολούθηση και λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων.

- Επιστρώσεις χαλικιών σε αγροτικούς δρόμους.

- Καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών παραλιών και ακτών με επιπλέον απορριμματοφόρο τους θερινούς μήνες (Ιούνιο έως Σεπτέμβριο).

- Καθημερινή καθαριότητα με προσωπικό (χειρονακτικά) τους θερινούς μήνες (Ιούνιο – Σεπτέμβριο) των ακτών και παραλιών του Δήμου Κομοτηνής.


- Καθαρισμός κάθε μήνα του Άλσους Νυμφαίας με χειρωνακτική εργασία προσωπικού και αποκομιδή σκουπιδιών δύο φορές την εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά φωτοστιγμιότυπα
από την καθημερινότητα του κ. Ζηλούδη
και του προσωπικού της αντιδημαρχίας
όπως καταγράφηκαν από τα ρεπορτάζ
του inkomotini






























































































Όπως με νόημα τονίζει ο κ. Ζηλούδης, "είμαστε μια
οικογένεια στην υπηρεσία", γι' αυτό και όποτε το επιτρέπουν
οι συνθήκες και οι περιστάσεις, διασκεδάζουν όλοι
μαζί κάνοντας ένα διάλειμμα από την επίμοχθη καθηερινότητα


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews