inkomotininews@gmail.com

Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη

Μελωδική πόλη για τρεις μέρες η Ξάνθη, υπό τον τίτλο «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων».

Το τριήμερο 28-30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», υπό την ευθύνη...
...της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Ξάνθης και του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τον Δήμο Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, και  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην Παλιά Πόλη και σε πλατείες της Ξάνθης, θα λάβουν χώρα ανοιχτές πρόβες έργων του Μάνου Χατζιδάκι από μαθητές Μουσικών Σχολείων όλης της Ελλάδας, ενώ οι παρουσιάσεις τους θα γίνουν κατά την τελετή λήξης της διοργάνωσης, στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης κ. Σάββα Μελισσόπουλου.


Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργική συνεύρεση των μαθητών μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικά δρώμενα, και η ανάδειξη της δημιουργικότητας τους, ενώ απώτερος σκοπός είναι η εκδήλωση να καταστεί θεσμός διεθνούς εμβέλειας που θα αναδείξει τη μουσική εκπαίδευση ως βασικό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτών, ενημερωμένων ανθρωπιστικά και κοινωνικά ενεργών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews