inkomotininews@gmail.com

Οργή Κουίκ για την απαξίωση της Θάσου

«Φεύγω από τη Θάσο απογοητευμένος και εξοργισμένος. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πόσο ψεύτες κι ανυπόληπτοι είναι όλοι εκείνοι που δήθεν νοιάζονται για το νησί, χωρίς να κάνουν το παραμικρό. Και αναφέρομαι και σε βουλευτές και σε υπουργούς και σε εκείνους που υπηρετούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ντροπή...
...τους».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ του Συνδυασμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ-ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ» Τέρενς Κουίκ, και πρόσθεσε: «Το κλασσικότερο παράδειγμα της απύθμενης ψευτιάς, είναι το Παλατάκι στα Λιμενάρια. Έχω κάνει πολλά επιτόπια ρεπορτάζ σε όλα τα τελευταία δημοσιογραφικά μου χρόνια. Άκουσα από τους ψεύτες του πολιτικού συστήματος πολλές υποσχέσεις. Ακόμη περισσότερες έχουν ακούσει οι ντόπιοι, που πασχίζουν για τη σωτηρία και του κτιρίου και όλης της περιοχής, που είναι έτοιμο να παραδοθεί στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ. Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύομαι ότι το Παλατάκι θα μείνει στη Θάσο. Δεν θα ξεπουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν θα σακατέψει τα πολιτιστικά του χαρακτηριστικά με την μετατροπή του σε ξενοδοχειακές μονάδες, θα αποκτήσει χρήσεις συνδεδεμένες με σπουδές, επιστήμες και πολιτισμό».

Στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θάσο ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον Λιμενικό Σταθμό Πρίνου, που η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει, και όπου είχε και μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με το Σωματείο Ναυτεργατών, τον ΟΑΕΔ Θάσου, όπου έκπληκτος ανακάλυψε ότι οι υπάλληλοι έχουν γραφεία μέχρι και μέσα στη κουζίνα του διαμερίσματος (φωτό δίπλα!), καθώς και τα Λιμενάρια, τα Καλύβια και τον Θεολόγο, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

«Εδώ στη Θάσο συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα. Επιτέλους, κανένας δεν ενδιαφέρεται για το τί γίνεται σε αυτό τον τόπο;», αναρωτήθηκε ο Τέρενς Κουίκ και συνέχισε θέτοντας ερωτήματα: «Είναι δυνατόν να δρομολογούν την απαξίωση και τελικά το κλείσιμο του λιμανιού στον Πρίνο; Είναι δυνατόν να οδηγείται στο κλείσιμο ο λιμενικός σταθμός Πρίνου; Αυτοί οι χοντροκέφαλοι στο αθηνοκεντρικό κράτος, αλλά και οι εδώ εκπρόσωποι του συγκυβερνητικού πολιτικού συστήματος, δεν αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία «κόβουν» τη Θάσο στη μέση, δημιουργούν ζητήματα Βόρειων και Νότιων; Αφήνουν χωρίς λιμενική αστυνόμευση όλη τη νότια Θάσο, κάνουν κόλαση τη ζωή των κατοίκων της νότιας περιοχής».

Παράλληλα, δεσμεύθηκε: «Αυτά που απέδειξα ως δημοσιογράφος θα τα αποδείξω και ως Περιφερειάρχης. Θα τσακίσω τα καρτέλ που κρατάνε σε ομηρεία το νησί και θα ξεφτιλίζω τους Υπουργούς της Αθήνας για την πολιτική τους ανυπαρξία. Εγώ δεν είμαι δοσμένος στα τοπικά συμφέροντα. Δεν με κρατάει κανένας στο χέρι».


Μετά την επίσκεψή του στη Θάσο ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε στη Χρυσούπολη με τους εργαζόμενους στη ΔΕΔΗΕ, και περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews