inkomotininews@gmail.com

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος, ετοιμοπόλεμο για τις Ευρωεκλογές

Εβρίτης, Αριστερός, απόφοιτος νομικής και κτηνοτρόφος, ο Πρόεδρός του.

Το πρώτο αγροτικό κόμμα μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα, παίρνει σάρκα και οστά ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, με την ονομασία ΑΚΚΕΛ...
...(Αγροτικό, Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος).

Τελευταίο ανάλογο κόμμα, ήταν το Αγροτικό και Εργατικό Κόμμα Ελλάδος που είχε ιδρύσει το 1977 ο Ξανθιώτης Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

«Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα είναι άκρως ενθαρρυντικά και κάνουν επιτακτική την ανάγκη καθόδου του κόμματος στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ο “γίγαντας” ξύπνησε και οι 800.000 αγροτών της χώρας αποκτούν τον δικό τους πολιτικό φορέα με στόχο την είσοδο και στην Ελληνική Βουλή», υπογραμμίζουν οι σκαπανείς του εγχειρήματος, επικεφαλής των οποίων ως πρόεδρος του κόμματος, είναι ο Ορεστιαδίτης Βάκης Τσιομπανίδης.

Δηλώσεις Β. Τσιομπανίδη στον Γιώργο Ρούστα του eleftheria.gr (http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=37&aid=68535#.U0E5J6h_vAk).

- Κύριε Τσιομπανίδη, η δύσκολη οικονομική συγκυρία αποτελεί τροχοπέδη στους κτηνοτρόφους για να κατέλθουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό και με ποια κριτήρια θα γίνει τελικά η επιλογή τους; Η Θεσσαλία πόσους υποψήφιους θα έχει;
- To AKKEΛ προσανατολίζεται στο να καλύψει τα χρήματα της εκλογικής δαπάνης από τις εισφορές των μελών καθώς και από κουπόνια ενίσχυσης. Είμαστε ένα κόμμα που δεν έχει σπόνσορες και δεν είμαστε οικονομικά εξαρτώμενοι από κανέναν. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο το εγχείρημα. Το ξέρουμε ότι είναι αγώνας με τη σφεντόνα απέναντι στα υπέρ-όπλα του συστήματος αλλά στο τέλος πάντα νικάει ο Δαβίδ...Τα κριτήρια επιλογής θα είναι αξιοκρατικά, δεν μας ενδιαφέρει εάν έχει ή δεν έχει προηγούμενη πολιτική-συνδικαλιστική δράση, δεν μας ενδιαφέρει από ποια παράταξη προέρχεται, εξάλλου το ΑΚΚΕΛ θεωρεί ότι ο άξονας αριστεράς-δεξιάς-κέντρου είναι αναχρονιστικές και διχαστικές έννοιες. Ο αριθμός των υποψηφίων ανά περιφέρεια θα κριθεί από τον πληθυσμό της.

- Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΑΚΚΕΛ θα αφορά μόνο τον πρωτογενή τομέα ή θα παρουσιάσετε θέσεις και για άλλους τομείς;
- Το ΑΚΚΕΛ αγκαλιάζει όλους τους καταφρονεμένους νεόπτωχους Έλληνες, τους ανέργους, τον μικροσυνταξιούχο, τον εργάτη, δεν είμαστε ένα συντεχνιακό κόμμα του πρωτογενούς τομέα. Θεωρούμε όμως ότι η λύση για την έξοδο από την κρίση, και η πραγματική ανάπτυξη μόνο μέσα από τον πρωτογενή τομέα μπορεί να επιτευχθεί. Ναι έχουμε θέσεις και προτάσεις για όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας, έχουμε λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, έχουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροληστρικής επιδρομής της κυβέρνησης, έχουμε πρόγραμμα για την υγεία, την παιδεία και για όλα τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας και εξαθλιώνουν τους Έλληνες. Δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδάκι που θα επιλύσει μαγικά τα λιμνάζοντα επί χρόνια προβλήματα της Ελλάδας, είμαστε όμως πεπεισμένοι πως η παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας μπορούν να φέρουν ανάπτυξη-πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα εξαγωγές-συνάλλαγμα και θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η συνταγή: μια χώρα που με εντολές από αλλότρια συμφέροντα καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας είναι καταδικασμένη να ζει με δανεικά, να εξαθλιώνονται οι πολίτες της και να χάνει κάθε εθνική κυριαρχία... Αν τελικά χάσουμε τη διατροφική αυτάρκειά μας (κάτι που επιθυμούν διακαώς οι δανειστές μας) θα μεταβληθούμε σε σκλάβους – αποικία για τα επόμενα πεντακόσια χρόνια. Mε το γάλα η συγκυβέρνηση, μας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, υπηρετεί πιστά τα ξένα συμφέροντα και τους μεγαλοβιομήχανους.

- Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει πρόκριμα για το μέλλον του κόμματος και ενδεχόμενη συμμετοχή σας και στις εθνικές εκλογές;
- Το μέλλον του κόμματος δεν έχει να κάνει μόνο με τις ευρωεκλογές. Είμαστε πεπεισμένοι άλλωστε ότι το ΑΚΚΕΛ θα έχει δυνατή παρουσία στην Ευρωβουλή. Στόχος μας είναι η φωνή των παραγωγικών τάξεων να ακουστεί δυνατά και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο γίγαντας του πρωτογενούς τομέα ξύπνησε και έχει πλέον τη δική του πολιτική στέγη.

* Ο Βάκης Τσομπανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ορεστιάδα Έβρου. Σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο «Paisi hilendarski» στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, όπου και ιδρύει την εταιρία ELLADA LTD. Μετά το τέλος των σπουδών του έρχεται στην Ελλάδα όπου το 2005 εντάσσεται σε πρόγραμμα νέων αγροτών και ασχολείται έως και σήμερα 100% με την προβατοτροφία. Φοίτησε δύο έτη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα ''Ελληνικός πολιτισμός''. Είναι μέλος του πρώτου στην Ελλάδα κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Αμνός Θρακών». Στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2002 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας επικεφαλής της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Ιδρυτικό μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ., γραμματέας νεολαίας για τέσσερα χρόνια και Α' γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου για οκτώ χρόνια, υποψήφιος ευρωβουλευτής (4η θέση) στις Ευρωεκλογές του 2004. Υποψήφιος βουλευτής ανεξάρτητος-συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές 2012. Διατέλεσε επίσης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ βόρειου Έβρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews