inkomotininews@gmail.com

Στον Δήμο Κομοτηνής η χρήση της Τσανακλείου…


…που θα μετασκευαστεί σε Πολιτιστικό Πολυχώρο και παράρτημα της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Ευρ. Στυλιανίδης: «Η πόλη θα αποκτήσει ένα κτίριο που θα ζωντανεύει την ιστορία της και θα φιλοξενεί το μέλλον»

Γ. Πετρίδης: «Επιτέλους, ορατό μέλλον για το κτίριο-σύμβολο της Κομοτηνής».

Στον Δήμο Κομοτηνής εκχωρείται για τα επόμενα τριάντα χρόνια...
...η ιστορική Τσανάκλειος Σχολή.

Το διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ικανοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη.

Προς την κατεύθυνση της κατά το δυνατόν γρηγορότερης αξιοποίησης του νεοκλασσικού, ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποβάλει μελέτη προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), ώστε να εντάξει και να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του πιο ιστορικού κτιρίου της Κομοτηνής και την επαναλειτουργία του, όχι μόνο ως ζωντανού πολιτιστικού και πνευματικού πολυχώρου, αλλά και ως παραρτήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης.


Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, «η Τσανάκλειος αποκτά τη χαμένη ιστορική της λάμψη. Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και τον Ο.Σ.Κ., θα φέρει αποτελέσματα. Η πόλη μας θα αποκτήσει εκ νέου ένα κτίριο που θα ζωντανεύει την ιστορία της και θα φιλοξενεί το μέλλον».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, τόνισε: «Σήμερα λύνεται μια εκκρεμότητα δεκαετιών. Το κτίριο-σύμβολο της πόλης μας, και μαζί και οι πολίτες της Κομοτηνής, βλέπουν επιτέλους ένα ορατό μέλλον. Το νέο στοίχημα για τον Δήμο είναι πλέον η έγκαιρη ωρίμαση όλων των μελετών και των ενεργειών που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση και την έναρξη των απαραίτητων εργασιών».


Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Ράλλης Γκέκας, ανέφερε: «Η Εταιρία σε συνεργασία με τον Δήμο θα προσπαθήσει να ωριμάσει, να εντάξει, και να χρηματοδοτήσει το έργο το συντομότερο δυνατό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews