inkomotininews@gmail.com

Ε.Α.Υ.Ν. Ροδόπης: «Ειδεχθές έγκλημα η υπερψήφιση των μέτρων»


Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καλώντας τους να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, αφού όπως λένε η υπερψήφισή τους θα αποτελέσει «ειδεχθές έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων αστυνομικών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους».

Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Με ιδιαίτερη ανησυχία, απογοήτευση και αγανάκτηση απευθυνόμαστε σήμερα σ’ εσάς, και σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, αναλογιζόμενοι το ειδεχθές έγκλημα που θα κληθείτε εντός των ημερών να διαπράξετε σε βάρος των Ελλήνων αστυνομικών ψηφίζοντας τις νέες οικονομικές περικοπές, οι οποίες χωρίς καμία δόση υπερβολής θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στον παρόν και το μέλλον των ενστόλων και των οικογενειών τους, να υψώσετε το ανάστημά σας καταψηφίζοντας τις παράλογες και επικίνδυνες για τη χώρα μας αξιώσεις της Τρόικας .

Σας απευθύνουμε ύστατη κραυγή αγωνίας, προστατέψτε μας και πείτε με την ψήφο σας το δικό σας ΟΧΙ στους διεθνείς τοκογλύφους και λυμεώνες του εθνικού μας πλούτου και της εθνικής μας κυριαρχίας.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, παρότι όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε καθημερινά σκληρό αγώνα, με πλείστες επιτυχίες, για την πάταξη του εγκλήματος και τη διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας της πατρίδας μας, χωρίς θεσμική και νομική θωράκιση, εκτεθειμένοι κάθε στιγμή σε κίνδυνο υγείας και ζωής, χωρίς τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σε ακατάστατα και εξοντωτικά ωράρια, 24 ώρες το 24ωρο, προσφέροντας αγόγγυστα στο βωμό του καθήκοντος δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, δυστυχώς διαχρονικά αντιμετωπιστήκαμε  από τις Κυβερνήσεις ως  οι «ψωροκώσταινες» του Ελληνικού δημοσίου, λαμβάνοντας πενιχρές αποδοχές που οριακά μας  επέτρεπαν να διασφαλίσουμε στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά μας.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι «πατριώτες» λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα ζώντας πλουσιοπάροχα σε βάρος του Ελληνικού λαού, διασφαλίζοντας υπέρογκα ποσά και αμύθητες περιουσίες, οδηγώντας τη χώρα μας σε οικονομικό αδιέξοδο και κρύβοντας τις βρωμιές τους τόσο καλά ώστε μέχρι και σήμερα τα ίχνη τους να είναι θολά.

Την ώρα της αποκάλυψης όμως, αντί να κληθούν αυτοί να αποδώσουν τα κλεμμένα, κλήθηκε ο Ελληνικός λαός και μαζί του οι Έλληνες αστυνομικοί «να πληρώσουν το μάρμαρο». Το πληρώσαμε το μάρμαρο ακριβά και σχεδόν αδιαμαρτύρητα, γιατί διαισθανθήκαμε το χρέος μας στην πατρίδα και το καθήκον μας να συμβάλλουμε στην σωτηρία της χώρας μας.

Ήδη, με τα προηγούμενα δύο μνημόνια  έχουμε  υποστεί περικοπές της τάξεως του 30% έως 40% ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και τον πραγματικό βαθμό που έφερε ο καθένας από εμάς. Αποτέλεσμα αυτού και σε συνδυασμό με τις φοροεπιδρομές, τα χαράτσια και την ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικών παροχών, είναι να αδυνατούμε πλέον, σε πολλές των περιπτώσεων, να ανταπεξέλθουμε σε κύριες και βασικές ανάγκες επιβίωσης δικής μας και των οικογενειών μας!

Όμως, όπως και οι ίδιοι γνωρίζετε καλά, η κατάσταση αυτή δεν πτόησε ούτε το ηθικό μας ούτε το φιλότιμό μας, και συνεχίσαμε να υπηρετούμε πιστά το καθήκον μας καταβάλλοντας μέγιστες προσπάθειες και αποδίδοντας αδιαμφισβήτητα  αποτελέσματα που αφορούν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην προστασία της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.
 
Πριν λίγους μήνες ο κ. Πρωθυπουργός έριξε προσωρινό «βάλσαμο» στις πληγές μας, υποσχόμενος ότι όχι μόνο θα προστατέψει τους μισθούς των Αστυνομικών αλλά θα τους αποκαταστήσει κιόλας στα επίπεδα των αποδοχών του 2009. Δήλωσε  ότι αυτά θα καλυφθούν με ισοδύναμα μέτρα που έχει ήδη υπολογίσει και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματική αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται οικονομικά. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα κοινωνικής συνοχής».

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ, όμως θα λάβουν το μήνυμα!!!!!

Αντί για προστασία και αποκατάσταση των μισθών μας με «ισοδύναμα μέτρα», τελικά κατατίθενται για ψήφιση στη Βουλή ισοπεδωτικές περικοπές.

Η κοροϊδία και η απαξίωση που βιώνουμε εδώ και χρόνια από τις Κυβερνήσεις, μας γέμισε πλέον απογοήτευση,  θυμό και αγανάκτηση.

Μας ανάγκασε να βγαίνουμε στους δρόμους για να φωνάζουμε «ΩΣ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΕΛΕΟΣ!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!»

Το εισόδημά μας δεν αντέχει άλλη συρρίκνωση. Οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική περικοπή, μας στερεί την αξιοπρέπειά μας, μας οδηγεί στην απόγνωση και  στην εξαθλίωση. Μας μετατρέπει σε επαίτες, αφαιρώντας μας κάθε ίχνος ψυχικού αποθέματος.

Αυτό θέλει η Κυβέρνηση; Αστυνομικούς σε απόγνωση; Αστυνομικούς χωρίς ηθικό ανάστημα; Αστυνομικούς χωρίς αξιοπρέπεια; Αστυνομικούς δέσμιους του  οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο μας έχουν περιάγει ;

Εμείς, οι Έλληνες Αστυνομικοί, στέλνουμε σαφές και ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αξιοπρέπειά μας, ενάντια στη χρησιμοποίησή μας για την καταστολή των δίκαιων αγώνων των Ελλήνων εργαζομένων, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης Αστυνομίας με όρους κοινωνίας, στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών και ΟΧΙ της Τρόικας!!!

Χορτάσαμε από «σωτήρες», ψεύτικες υποσχέσεις και δηλώσεις συμπαράστασης. Έχουμε ανάγκη από έμπρακτες αποδείξεις. Έφτασε η ώρα που όλοι όσοι από εσάς δηλώσατε τη στήριξή σας στα δίκαια αιτήματά μας, θα πρέπει να  τη δείξετε εμπράκτως.

Ο μοναδικός τρόπος για να αποδείξετε ότι είστε μαζί μας και όχι απέναντί μας, είναι να εμποδίσετε με την ψήφο σας την Τρόικα να βάλει ταφόπλακα στο μέλλον μας και στο μέλλον της χώρας μας.

Σας καλούμε λοιπόν να καταψηφίσετε οποιαδήποτε περικοπή στους μισθούς μας και στις λειτουργικές δαπάνες της Αστυνομίας. Καταψηφίστε τη διάλυση της Ελληνικής Αστυνομίας, περιφρουρώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα Ελλήνων  πολιτών στην ασφάλεια.

Εμείς, έτσι κι αλλιώς, θα συνεχίσουμε αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Εσείς με την ψήφο σας  θα καταδείξετε αν είστε σύμμαχοι στον αγώνα μας ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, θα έρθει σύντομα η ώρα που  οι πράξεις του καθενός μας θα κριθούν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews