inkomotininews@gmail.com

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης διαψεύδει την Αστυνομία: «Οι μη νόμιμοι μετανάστες διανυκτέρευσαν έξω στο κρύο και όχι μέσα στους κοιτώνες»


Ταυτόχρονα καταγγέλλει «κακοποίηση μετανάστη» και αξιώνει «να λάμψει η αλήθεια για ότι συνέβη»

Τους παράνομους μετανάστες στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ.

«Βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα απίστευτα απάνθρωπο θέαμα»...
...τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας: «οι 500 μετανάστες, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη ημέρα, είχαν αφεθεί να διανυκτερεύσουν στον υπαίθριο χώρο, πάνω σε στρώματα, με ελάχιστες κουβέρτες, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ άλλοι 55, που θεωρήθηκαν πρωταίτιοι των επεισοδίων, κρατήθηκαν σε άλλον χώρο, υπό άγνωστες συνθήκες».

Μεταφέροντας την απόγνωση των μη νόμιμων μεταναστών, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι «στη σύντομη συνομιλία που είχαμε για τις δύσκολες συνθήκες κράτησής τους, τα τελευταία λόγια ενός εξ αυτών ήταν: «μας βλέπετε, είμαστε άνθρωποι!».

Ταυτόχρονα, η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζει πως «ενώ ακόμα δεν είχαμε απομακρυνθεί από τον χώρο, έπεσε στην αντίληψή μας κακοποίηση μετανάστη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο αίτημα «να δοθεί άμεσα λύση στο ανθρωπιστικό πρόβλημα», η απάντηση του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομικής Δ/νσης Α.Μ.-Θ. (σ.σ. Γεωργίου Σαλαμάγκα), ήταν ότι «οι χώροι που υπέστησαν μεγάλες ζημιές καθαρίζονται και ετοιμάζονται», για να «στοιβαχθούν» κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι παράνομοι μετανάστες, «χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό».

Η κομματική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με το προεδρείο του συλλόγου αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, όπου διαπίστωσε «την κοινή αγωνία για το ανθρωπιστικό πρόβλημα», «την έντονη ανησυχία τους για τη “λύση” που δόθηκε», και «την οργή τους για την καταστροφή της σχολής».

«Ας όψεται ο φιλόξενος Ζευς που υπό το βλέμμα του πριν δύο μήνες, έξω από τον συγκεκριμένο χώρο, η Ευρωπαία Επίτροπος για τη μετανάστευση, αφού επέβλεψε τις συνθήκες, άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση των κοινοτικών πόρων, και πλάι της ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της μεταναστευτικής πολιτικής», σχολιάζεται δηκτικά στην ανακοίνωση.

Δ. Χαρίτου: «Απαιτούμε να μάθουμε την αλήθεια»
«Τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών – όπως έχει μετατραπεί η σχολή αστυφυλάκων – δείχνουν πόσο υποκριτικά ήταν τα αισθήματα ικανοποίησης για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών που είχαν εκφράσει κατά την επίσκεψή τους στην Κομοτηνή η Ευρωπαία Επίτροπος για τα ζητήματα της μετανάστευσης και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα αναδεικνύουν και το ατελέσφορο και το υποκριτικό της κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής, μιας πολιτικής που έχει καταστήσει την χώρα και την περιοχή μας αποθήκες ανθρώπινων  ψυχών. Ζητήσαμε και θα επιμείνουμε να μάθουμε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης αυτής», τονίζει συνάμα σε δήλωσή του, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews