inkomotininews@gmail.com

Πολιτιστική κίνηση:Aφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι

Μιά βραδιά μνήμης και συνείδησης εχθές στην πολιτιστική κίνηση,αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι με την ευκαιρία της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.Η κ.Δώρα Κάσσα στην αρχή της εκδήλωσης τόνισε πως εδώ και 4 χρόνια ζώντας την οικονομική κρίση,λόγια πολλά δεν μας χρειάζονται.
Επιλέξαμε το αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι γιατί οι τωρινές συνθήκες το απαιτούν.Ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποιώντας τη Ρωμιοσύνη και τον Επιτάφιο του Ρίτσου,το Αξιον Εστί του Ελίτη τις μπαλάντες του Αναγνωστάκη και ποιήματα του Λόρκα, έγινε τη δεκαετία του'60 ο εισηγητής του πολιτικού τραγουδιού.
Ακολούθησαν ο Μάνος Λοίζος ο Χρήστος Λεοντής ο Σταύρος Ξαρχάκος,ο Γιάννης Μαρκόπουλος,ο Διονύσης Σαββόπουλος,ο Δήμος Μούτσης και άλλοι που μελοποίησαν με τη σειρά τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη,του Λευτέρη Παπαδόπουλου,του Γιάννη Νεγρεπόντη. 
Σήμερα μετά από 39 χρόνια από τον αγώνα του πολυτεχνείου οι μουσικοί  επέλεξαν να ερμηνεύσουν πολιτικά τραγούδια κυρίως από τη δεκαετία του '70 που συνδέονται με τον αντιδικτατορικό αγώνα και μερικά μεταγενέστερα που διακρίνονται για την ομορφιά και την αλήθεια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews