inkomotininews@gmail.com

Τι προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου στους Αμαξάδες


Λαμπάδα στον Άγιο Ανδρέα ανάβουν οι 116 επιβάτες της 91 αμαξοστοιχίας του Ο.Σ.Ε. που εκτελούσε το δρομολόγιο Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη, καθώς ελάχιστοι εξ αυτών, υπέστησαν μώλωπες και μικροεκδορές, όταν στις 8:30 το πρωί, στο ύψος των Αμαξάδων στα όρια Ροδόπης – Ξάνθης, τρία βαγόνια στου συρμού εκτροχιάστηκαν.

Ως αίτιο του ατυχήματος θεωρείται...
...με μια πρώτη εκτίμηση, η εξ αιτίας της βροχόπτωσης καθίζηση και παράσυρση του εδάφους και η υποχώρηση των υποστυλωμάτων τσιμεντένιας γέφυρας από την οποία διέρχεται το τρένο.

Σύμφωνα με τον μηχανοδηγό το τρένο κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα και τίποτα ορατό δεν προμήνυε ότι υπήρχε πρόβλημα στη γραμμή, ενώ σύμφωνα με στελέχη του Ο.Σ.Ε., το σημείο επιθεωρήθηκε πέρυσι χωρίς να δώσει ενδείξεις αναγκαίων παρεμβάσεων.

Ο Ο.Σ.Ε. μετέφερε με λεωφορεία τους επιβάτες ως τη Δράμα, από όπου συνέχισαν σιδηροδρομικώς το ταξίδι τους. Κάτι ανάλογο – καθώς η γραμμή έχει κλείσει – θα συμβαίνει και με τους επόμενους ταξιδιώτες· θα βγάζουν εισιτήριο κανονικά, θα μεταφέρονται οδικώς μέχρι τη Δράμα, και από εκεί πάντα με ευθύνη του Ο.Σ.Ε. θα προωθούνται στους προορισμούς τους σιδηροδρομικώς.

Η πλειονότητα των επιβατών ήταν φοιτητές από τη Β. Ελλάδα, κάτι που συμβαίνει κάθε Παρασκευή ενόψει Σαββατοκύριακου.

Η απομάκρυνση του συρμού (βάρους 200 τόνων) από τη γραμμή, πιθανολογείται εντός του Σαββατοκύριακου, αφού απαιτείται η επιστράτευση γερανού μεγάλης ισχύος, μηχάνημα που διαθέτει μεν ο Ο.Σ.Ε. αλλά βρίσκεται στην Αθήνα.

Για το συμβάν, η Γενική Αστυνομική Δ/νση Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει:

«Σήμερα (30-11-2012) το πρωί,  στην περιοχή των Αμαξάδων (όρια Νομού Ροδόπης με Νομό Ξάνθης), εκτροχιάστηκαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο,  τρία από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη και στην οποία επέβαιναν περίπου 110 επιβάτες. Σημειώνεται, ότι κανένας από τους επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία δεν τραυματίστηκε, ενώ η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο σημείο διακόπηκε, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης».









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews