inkomotininews@gmail.com

Κλείνει το δημοτικό κολυμβητήριο – μεταφέρονται στο πανεπιστημιακό οι δραστηριότητες που φιλοξενεί


Στο πανεπιστημιακό κολυμβητήριο στην πανεπιστημιούπολη, θα μεταφερθούν από τα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου οι δραστηριότητες που φιλοξενούνται στο δημοτικό κολυμβητήριο «Άλεξ Ταξιλδάρης».

Λόγω των περιορισμένων οικονομικών του ο Δήμος ήρθε σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ., και θα συγχρηματοδοτήσει τη θέρμανση των πανεπιστημιακών κολυμβητικών εγκαταστάσεων, ώστε να χρησιμοποιηθούν για το υπόλοιπο της χρονιάς και από...
...το ευρύτερο κοινό και τους συλλόγους της πόλης.

Μέχρι σήμερα, κανονικά λειτουργεί η μικρή πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου, όχι όμως και η μεγάλη, γι’ αυτό και ήδη στη μεγάλη πισίνα του πανεπιστημίου έχει φιλοξενηθεί ένα μεγάλο κομμάτι αθλητών και δημοτών.

Στις 26 του μήνα, αναμένεται να επικυρωθεί και επισήμως η συνεργασία Δήμου – Δ.Π.Θ., με την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

«Η μικρή πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου λειτουργεί με κόστος το οποίο δεν είναι καθόλου μικρό για τον Δήμο μας – παρ’ όλο που είναι μικρή η πισίνα, για τα σημερινά δεδομένα το κόστος είναι μεγάλο», επισήμανε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, συμπληρώνοντας: «Περνάμε λοιπόν μια προγραμματική σύμβαση, και θα συγχρηματοδοτήσουμε τη θέρμανση της μεγάλης πισίνας του πανεπιστημίου, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να μπορούν να απολαύσουν για όλο τον χρόνο, χωρίς διακοπές και προβλήματα την παροχή αυτή».

Προσθέτοντας δε, ότι «για μας ευκταίο θα ήταν να μπορούσαμε να λειτουργήσουμε τη δική μας πισίνα», σχολίασε περεταίρω: «Βλέπετε όμως ότι και σε άλλους Δήμους, και μάλιστα σε Δήμους που δεν έχουν τα δικά μας οικονομικά προβλήματα, που είχαν ξεκινήσει αισιόδοξα, τα κολυμβητήρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο».

Παράλληλα, εξήρε την αγαστή συνεργασία Δήμου – Πανεπιστημίου: «Για μας είναι τύχη που υπάρχει η πισίνα του πανεπιστημίου και το ότι έχουμε αυτή την καλή συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές και με τους εργαζομένους του πανεπιστημίου, έτσι ώστε να μπορούμε να προβούμε σε τέτοιες λύσεις για τους δημότες μας».

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι νομικά και διαδικαστικά, ο Δήμος θα μπορεί να συνδράμει στην προμήθεια πετρελαίου για τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, αφού εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση, δηλαδή από την 27η του μηνός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews