inkomotininews@gmail.com

15 προσεγμένες και ποιοτικές παραγωγές στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής ως τον Ιούνιο


Πλούσιο, περιεκτικό, δυναμικό και πραγματικά ψυχαγωγικό, με την έννοια της ετυμολογίας της λέξης, είναι το πρόγραμμα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013 του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, το οποίο διαδέχεται τη σειρά των παραστάσεων της παιδικής σκηνής «Ο σκουποξυλένιος μάγειρας», τις οποίες παρακολούθησαν 4.000 παιδιά.

Περιλαμβάνει συνολικά 15 παραγωγές, τις οποίες...
...παρουσίασε η Πρόεδρός του Μαρία Μαλαμίδου, με συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο καφέ-ζαχαροπλαστείο «Ιμαρέτ» - αναδεικνύοντας έτσι την εξωστρέφεια του ΔΗΠΕΘΕ και την αμεσότερη επαφή του με το ευρύ κοινό.

Η κ. Μαλαμίδου, υπογράμμισε πως παρά τη μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, η οποία αναμένεται να ανέλθει στις 90.000 ευρώ, το ΔΗΠΕΘΕ κατορθώνει να φιλοξενεί ποιοτικές παραγωγές με ανεκτό μάλιστα ύψος εισιτηρίου, της τάξης των 10 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε τη σημασία των δύο συμπαραγωγών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, αφού μέσω αυτών, το όνομα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής θα ταξιδέψει σε όλα τα σημεία των περιοδειών ανά την Ελλάδα που θα κάνουν τα έργα. Παράλληλα, εξήρε τα ερασιτεχνικά τμήματα του ΔΗΠΕΘΕ, των οποίων οι δουλειές συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, και υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής 50 ατόμων «σε μια δομή που έχει παγιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια».

Ερωτηθείσα δε για το γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕ παραμένει ακέφαλο καλλιτεχνικά από την προ τριμήνου αποχώρηση του καλλιτεχνικού δ/ντή Θοδωρή Γκόνη, απάντησε με νόημα: «Δεν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε, και επειδή η σύμβαση χρηματοδότησης με το υπουργείο μας δίνει το δικαίωμα να λειτουργήσουμε για κάποιους μήνες χωρίς δ/ντή, προτιμήσαμε τις 50.000 ευρώ που θα απαιτούνταν για μια μέτρια αντιμισθία καλλιτεχνικού δ/ντή, να τα διαθέσουμε για παραγωγές. Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε καλλιτεχνικό δ/ντή, αλλά τα καταφέρνουμε, έχουμε πρόγραμμα».

Γ. Πετρίδης: «Εφαλτήριο προόδου η επένδυση στην τέχνη»
Στο σημείωμά του στο έντυπο του προγράμματος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, τονίζει: «Ο προγραμματισμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής για τη φετινή θεατρική περίοδο, υπηρετεί κατ' αρχάς τη βασική αρχή ύπαρξής του. Αυτή που αναφέρεται στην παραγωγή και προσφορά αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων στο κοινό της περιοχής μας. Παράλληλα όμως προβάλλουμε και άλλες μορφές τέχνης, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μας σε φορέα καλλιτεχνικής και πνευματικής παρέμβασης στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Εν μέσω μιας εξαιρετικά δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, όπου οι χρηματοδοτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του Δήμου μας ειδικότερα βαίνουν διαρκώς μειούμενες, εμείς επιμένουμε με τα πενιχρά οικονομικά μας μέσα να στηρίζουμε συνειδητά τη λειτουργία του Περιφερειακού μας Θεάτρου. Ακριβώς γιατί έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση ότι η επένδυση στην τέχνη και στην καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να αποτελέσει το βασικό εφαλτήριο προόδου της τοπικής μας κοινωνίας».

Από την πλευρά της η κ. Μαλαμίδου, αναφέρει: «Νερό, χέρι, δροσιά, αγκαλιά. Δύναμη, δημιουργία, ροή, χαρά. Χέρι που βοηθά, νερό που στάζει ευεργετικά, όπως η τέχνη στη ζωή, όπως αυτά που μπορεί και θέλει να προσφέρει το θέατρο, η σκηνή της πόλης ανοιχτή, τρυφερή, σκεπτική και παρούσα για μας. Με στόχο το διάλειμμα, την παύση, την ένωση και την ίση θέση κάτω απ' το φως. Πολιτική και τέχνη, καθημερινότητα και γιορτή, μπλέκονται, συζητούν και προχωρούν για να φτιάξουν τη ζωή μας στην πόλη μας. Προθέσεις που γίνονται θέσεις, ερωτήσεις για το υπάρχον λίγο, απαντήσεις στο πολύ που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Συνεχίζουμε, προσπαθούμε, συμμετέχετε, μας βοηθάτε, χαιρόμαστε, καταφέρνουμε…όλοι Μαζί».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

10-11 Ιανουαρίου
«Η αγάπη 5 γράμματα»
Μουσική παράσταση με παράλληλη προβολή εικόνων της καθημερινότητας που ζούμε.
Παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Λίνα Νικολακοπούλου, Αργυρώ Καπαρού
Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στη σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου συζητά μαζί μας για την πορεία της στο ελληνικό τραγούδι, τα «αδιέξοδα» αλλά και τα αισιόδοξα της εποχής μας.
Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης, σε μια μουσική παράσταση, πρωτοπαρουσιάζονται νέα τραγούδια σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Δάφνης Αλεξανδρή, συνδεδεμένα με τραγούδια - σταθμούς από την ευρύτερη ελληνική δισκογραφία.
Τραγούδια που μας κράτησαν όρθιους και δυνατούς σε πολλά σκαμπανεβάσματα της σύγχρονης ζωής μας.
Η ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού από το κέντρο της πόλης στην οθόνη, τονίζει το ιδιαίτερο ύφος αυτής της παράστασης.
Ερμηνεύει η Αργυρώ Καπαρού.
Συνοδεύει στο πιάνο ο Γιάννης Τσόλκας και στις κιθάρες ο Κώστας Νικολόπουλος.
Σκηνοθεσία οπτικού υλικού: Κώστας Αυγέρης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου.

17-19 Ιανουαρίου
«Άντρες μετά μουσικής-Πάττυ» της Ελένα Τορνέρο.
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Πρωταγωνιστεί: Νικολέττα Βλαβιανού
Το έργο «Άντρες μετά μουσικής» της Ελένα Τορνέρο, είναι η ιστορία μιας γυναίκας (που είναι παρούσα), μερικών αντρών (που είναι απόντες) και των τραγουδιών που συντρόφεψαν τη ζωή τους. Αλλά ακόμα, είναι και μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες, για τα λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ ή ειπώθηκαν σε λάθος χρόνο, για μηνύματα που δε φτάνουν ποτέ, για συμπτώσεις (κωμικές ή τραγικές), για συμφωνίες και διαφωνίες. Και είναι πάνω απ’ όλα η ιστορία αυτής της καταραμένης, ακατάληπτης ανθρώπινης μανίας, που είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο: του έρωτα. Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν πολύ παράξενα.
Η Πάττυ, μια γυναίκα γύρω στα σαράντα, δίνει μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό της να ξορκίσει την κακοδαιμονία που την κυνηγάει στις σχέσεις της με το άλλο φύλο, και να βρει επιτέλους τον ιδανικό σύντροφο. Οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή της ζωντανεύουν ανάγλυφα μπροστά μας μέσα από σπαρταριστές αλλά και συγκινητικές αφηγήσεις και περιστατικά, και συνοδεύονται πάντα από ένα τραγούδι που ολοκληρώνει με καταλυτικό τρόπο την ανάμνηση. Η Πάττυ διατρέχει ξανά, με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό όλη της την ερωτική διαδρομή, κάνοντας επιλεκτικές ή αναγκαστικές στάσεις στους σημαντικότερους άντρες - σταθμούς, για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς και να κάνει μια καινούρια αρχή. Αγνοεί όμως ότι η μοίρα της παίζει διαρκώς ένα πολύ παράξενο παιχνίδι που θα αιφνιδιάσει τόσο την ίδια όσο και τους θεατές στο υπέροχα ανατρεπτικό και απροσδόκητο φινάλε.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιάννης Μαντάς, Δημήτρης Ψαρράς.
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ.
Κοστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου.
Επιμέλεια Κίνησης: Μόνικα Κολοκοτρώνη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναταλία Κατσαρού.
Ακούγεται ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Galaxy Fm Διονύσης Κλάδης.
Και οι φίλοι μας: Δημήτρης Καλαντζής, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας, Νίκος Ψαρράς.
Παίζει η Νικολέττα Βλαβιανού

24-26 Ιανουαρίου
«Erofili synopsis» του Γ. Χορτάτση.
Σκηνοθεσία-Σκηνικό: Σίμος Κακάλας, Εταιρεία Θεάτρου Χώρος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Τρεις γυναίκες επί σκηνής - Tρεις μάσκες - Tρεις συγκλονιστικές ερμηνείες.
Άνθρωποι που απαγορεύεται να ερωτευτούν, πάθος, ύβρις και η εξουσία που διαχρονικά καταχράται τη δύναμή της και μένει ατιμώρητη.
Ιστορικό Ερωφίλης: Η πρώτη επαφή του θιάσου με το έργο της Ερωφίλης ξεκίνησε το 2008. Δημιουργήθηκε ένα σχεδίασμα παράστασης επικεντρωμένο στη ρυθμική κατανόηση θα λέγαμε του δεκαπεντασύλαβου, με όχημα συγκεκριμένους χορούς και μουσική της Κρήτης. Η εκδοχή εκείνη, Ερωφίλη άσκηση 1, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στα Ζωνιανά και παρουσιάστηκε σε χωριά της Ρεθύμνου. Η δεύτερη εκδοχή της παράστασης, πιο ελεύθερη και ανοιχτή στην αφηγηματικότητα, Ερωφίλη άσκηση 2, φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2010 στην μικρή Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου (ακολούθησε κρητικό γλέντι με θέμα τον Ερωτόκριτο), ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία κυρίως σε αρχαιολογικούς χώρους (πρεμιέρα παράστασης στο Ηράκλειο, Κηποθέατρο Χατζιδάκι).
Σημείωμα σκηνοθέτη: «Έργα που ξέρουμε τι συμβαίνει, ποιος έκανε τι, πως τελειώνουν. Άνθρωποι που δεν πρέπει να ερωτευτούν, αλαζονεία, ύβρις, η εξουσία που παραφέρεται, χοροί που σκοτώνουν βασιλιάδες, τετριμμένα πράγματα, η ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Πως είναι δυνατόν να μην έλκει το ενδιαφέρον της το κλασικό από τη στιγμή που ποτέ δεν απαγκιστρωνόμαστε από τα αρχέγονα λάθη της; Της αρέσει η ίδια ιστορία, πάντα την αφορά, χιλιοειπωμένη, χιλιοπαιγμένη, και χορός γυναικών που αυτή τη φορά πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί και να δώσει τη λύση.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία  - Σκηνικό: Σίμος Κακάλας.
Εξεργασία Κειμένου - Διασκευή: Έλενα Μαυρίδου.
Μουσική: Νίκος Βελιώτης.
Μάσκες: Μάρθα Φωκά.
Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης.
Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Μαυρίδης.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης.
Voice training: Αθηνά Τρέβλια.
Σύμβουλος Φιλόλογος: Ναταλία Δεληγιαννάκη.
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλα Τενεκετζή.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Κούζα, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Έλενα Μαυρίδου.



13-17 Φεβρουαρίου
«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», του Γουίλι Ράσελ.
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και της Εταιρείας Θεάτρου ΘΕώΡΗΜΑ.
Γιώργος Χριστοδούλου - Βαλέρια Χριστοδουλίδου
Το «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» (Αγγλ. Educating Rita) είναι ένα βραβευμένο θεατρικό έργο του Βρετανού συγγραφέα Γουίλι Ράσελ. Το έργο παρακολουθεί τη σχέση της Σούζαν Γουάιτ, μιας 26χρονης κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός μεσήλικα καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Σούζαν (που αρχικά συστήνεται ως Ρίτα) δυσαρεστημένη με την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το έργο ξεκινάει με την πρώτη συνάντηση της Ρίτας με τον καθηγητή που την έχει αναλάβει. Ο Φρανκ είναι μεσήλικας και αλκοολικός, και αναλαμβάνει το μάθημα σκεπτόμενος μόνο τα χρήματα. Η συνάντηση και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τη ζωντάνια και την ειλικρίνεια της Ρίτας, και θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες για μια μποέμικη ζωή και τη γεμίζει αυτοπεποίθηση...Ο Φρανκ θα θελήσει να «κατασκευάσει» τη Ρίτα, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα. Όμως αν αυτό συμβεί, η Ρίτα θα παραμείνει το ίδιο γοητευτική όπως στην αρχή; Ο Φρανκ ξεπερνάει σταδιακά την αρχική του απώθηση να διδάξει έναν εντελώς αμόρφωτο άνθρωπο, και ενδυναμώνεται μέσα του η φιλοδοξία να μετατρέψει τη Ρίτα σε ένα αξιοσέβαστο και μορφωμένο μέλος της κοινωνίας. Ο καθηγητής ερωτεύεται σταδιακά το δημιούργημά του. Εκείνη;
Συντελεστές:
Απόδοση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί: Σπύρος Κάρδαρης
Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου - Βαλέρια Χριστοδουλίδου

22-24 Φεβρουαρίου
«In-No-Sense», Χοροθεατρική παράσταση
Συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και της ομάδας Aniline Dancetheatre.
Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή, Θάνος Πισανίδης
Πρόκειται για την 5η χοροθεατρική παράσταση της ομάδας Aniline Dancetheatre, με την οποία ολοκληρώνεται η τριλογία : "Efect Dr. Pay", "Ο Λαβύρινθος της Εύας", "In-No-Sense". Τρεις αυθύπαρκτες ιστορίες που πραγματεύονται την ψυχολογική και κοινωνική καταπίεση και αυτογνωσία του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από παράταιρα βιώματα και εικόνες.
Τρεις άνθρωποι επιλέγουν συνειδητά την αθωότητα. Απαλλαγμένοι από κάθε πρότυπο έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη κοινωνία. Την απορρίπτουν και τους απορρίπτει. Πόσο εύκολο είναι να μην ανήκεις πουθενά; Και για πόσο μπορεί κανείς να το αντέξει; Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στην κοινωνία και σε καθέναν τους ξεχωριστά; Πόσο λογικό μπορεί να είναι ένα κοινωνικό σύστημα; Είναι παράλογος ή "αθώος" όποιος δεν ανήκει σε αυτό; Αποκλεισμός, μοναξιά, εχθρικότητα, φόβος. Ποια είναι η ανοχή μας στο διαφορετικό;
Η παράσταση "In-No-Sense" περιγράφει το ταξίδι αυτών των τριών ανθρώπων μέσα από χορευτικές εικόνες, θέτοντας καίρια ερωτήματα για τον σύγχρονο άνθρωπο και την πραγματικότητα που βιώνει. Η απάντηση βρίσκεται στην κρίση του κοινού και αυτός είναι ο σκοπός της παράστασης.
«Ως ομάδα θεωρούμε ότι τα πρότυπα που μας παρέχει η κοινωνία σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν είναι πλέον αποδεκτά, και μέσα από την τέχνη αναζητούμε και προτείνουμε νέους εναλλακτικούς τρόπους να βιώσει ο καθένας μας την καθημερινή πραγματικότητά του».
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / Χορογραφία: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή
Χορεύουν: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή, Θάνος Πισανίδης
Κείμενα: Δανάη Τάνη
Video: Νατάσσα Αραμπατζή, Γιάννης Κοτίδης
Ενδυματολογία / Σκηνογραφία: Aniline Dancetheatre

4-5 Μαρτίου
«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Κατερίνα Διδασκάλου
Η επιτυχημένη παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου, σε κείμενο Αντώνη Τσιπιανίτη, η οποία ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, έρχεται στη σκηνή του Δη.Πε.Θε. Κομοτηνής.
Δυο γυναίκες, δυο διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα παράλληλοι κόσμοι.  Η Ερατώ, στο από κάτω διαμέρισμα, είναι μια παντρεμένη γυναίκα. Η πόρνη, στο από πάνω, έχει κάνει το σπίτι της μαγαζί. Τα βράδια η Ερατώ ακούει τους ήχους να πλημμυρίζουν το σιωπηλό της υπνοδωμάτιο. Ζει με τη χαρά των άλλων. Ώσπου μια νύχτα ακούει κάτι, που της αλλάζει τη ζωή...   
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Καλλιτεχνική επιμέλεια σκηνικού: Μηνάς Μηνατσής
Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης Ιόλαος Μανιάτης
Φωτισμός: Ελένη Αναγνωστοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής
Την Ερατώ ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου

15-16 Μαρτίου
«Demonius black dog cabaret
Παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Τρεις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί επί σκηνής, σε μια μουσική παράσταση
Η ομάδα Demonius παρουσιάζει το cabaretLe chien noir”. «Όλα λοιπόν αναλώθηκαν; Πολύ καλά. Ας αρχίσουμε τότε να ζούμε!». Ένα διαφορετικό cabaret έρχεται στην Κομοτηνή! Τρεις ηθοποιοί και τρείς μουσικοί επί σκηνής, σε μια μουσική παράσταση που θα μαγέψει τους θεατές της πόλης! Ξέφρενη διάθεση για τραγούδι, χορό, έρωτα, ποίηση και χιούμορ, σε μια εποχή γενικότερης φτώχιας. Βωβός κινηματογράφος, Charleston, Fox-trot, swing, tango, είναι μόνο μερικά απ' αυτά που θα ακούσετε και θα δείτε να συμβαίνουν! Ο Cole Porter συναντά τον Κώστα Γιαννίδη και τον τον Eduardo Bianco, και ο Κurt Weill τον Αττίκ και τη Peggy Lee. Γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια, συνυπάρχουν με πρωτότυπα κείμενα σε μια διαδραστική παράσταση με γοητεία, μελωδίες και ατμόσφαιρα μεσοπολέμου!
«Κυρίες και κύριοι! Δεν μπορούμε να ορίσουμε την ευτυχία! Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για αυτό που την καταστρέφει και γι αυτό που την δημιουργεί!».
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κείμενα-δραματουργική επεξεργασία: Demonius
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Φωτιάδη
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Σκηνική επιμέλεια: Κατερίνα Σαβράνη
Κοστούμια: Σοφία Αλεξανιάν
Καπέλα: Savrani creations
Φωτογράφιση: Βασίλης Σελιμάς-Δημήτρης Μπόκας
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ολγα Μαυροειδή
Διεύθυνση ορχήστρας & πιάνο: Μάνος Αθανασιάδης
Κλαρινέτο-σαξόφωνο: Κωστής Βαζούρας
Βιολί: Αργύρης Παρασκευάς
Ηθοποιοί-Γυναίκες του cabaret: Μαριάνθη Κυρίου, Μαρία Πανίδου
Κομπέρ: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

27-28 Μαρτίου
«Η παρέλαση»*, της Λούλας Αναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Μάνος Καρατζογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου
*παρέλαση η [parelasi]: πέρασμα, διέλευση συντεταγμένων τμημάτων, σχηματισμών (ανθρώπων, οχημάτων κτλ.) μπροστά από κάποιο χώρο, από επίσημο πρόσωπο κ.τ.λ. κυρίως σε εθνικές γιορτές, επετείους κ.τ.λ. [λόγ. < ελνστ. Παρέλα(σις) πέρασμα πλάι με άλογο ση, παρ-ελαύνω, ελαύνω(ομηρική λέξη): ιππεύω , Ραψ. Ψ Ιλιάδα, στ. 638]
Η υπόθεση: Δυο αδέρφια, η Ζωή και ο Άρης, ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο, εξόριστοι στην ασφάλεια του δωματίου τους. Η μόνη τους επαφή με την πόλη και τους ανθρώπους είναι ένα «παράθυρο». Η ιδέα της παρέλασης που θα λάβει χώρα κάτω από το σπίτι τους, φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Από το παράθυρο θα παρακολουθήσουν την έναρξη, την απρόσμενη εξέλιξη και την αποτρόπαια έκβαση της παρέλασης. Από το παράθυρο θα εισβάλει ο έξω κόσμος που τόσο καιρό αποφεύγουν, και θα τους συντρίψει.
Δεν βγαίνει πια από το σπίτι «εδώ και τρία χρόνια», αλλά είδε την «Παρέλαση» στο σαλόνι της, σε μια παράσταση μόνο για κείνη. Με τη μουσική, με το κόκκινο χαλί, με όλα. «Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν διαφορετική από την παλιά αλλά το ίδιο μυστηριώδης». Ήταν ένα κείμενο που έγραψε μέσα σε μια νύχτα. «Μου το ζήτησε ο Κουν και μου έδωσε μια εβδομάδα καιρό. Όμως το ίδιο βράδυ το τελείωσα. Ήταν του Μανόλη η παρέλαση», λέει η Λούλα Αναγνωστάκη στην Όλγα Σελλά (Καθημερινή).
Συντελεστές:
Κείμενο: Λούλα Αναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά-κοστούμια: Δάφνη Κούτρα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χαρά Κότσαλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς /Θωμάς Αρσένης
Φωτογραφίες Πρόβας: Αθηνά Λιάσκου
Ερμηνεύουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου

10-14 & 17-20 Απριλίου
«Γελώντας άγρια», του Christopher Durang
Παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Μια εξωφρενική κωμωδία
Γιώτα Μηλίτση - Δημήτρης Μυλωνάς 
Το «Γελώντας άγρια» είναι ένα κωμικοτραγικό  πορτραίτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη, εκεί όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις, οι νευρώσεις, τα πάθη, οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και δυστυχισμένων, έτοιμων για όλα. Ανθρώπων που δεν αποζητούν κάποιο σοβαρό άλλοθι για να συγκρουστούν. Ακόμη και μια κονσέρβα τόνου σε σούπερ μάρκετ τους αρκεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο έργο αυτό με πρωταγωνίστρια μια νέα γυναίκα που ενώ προσπαθεί να πιάσει από το ράφι την κονσέρβα της αρεσκείας της ένας άγνωστος άντρας άθελά του την εμποδίζει, με αποτέλεσμα να την εξαγριώσει σε τέτοιο βαθμό που χωρίς δεύτερη σκέψη σφίγγει τη γροθιά της και τον κτυπάει με λύσσα στο πρόσωπο, ουρλιάζοντας: "Θα κάνεις στην άκρη παλιομα...;". Αυτό ήταν. Από ’κεί και πέρα ξετυλίγεται με καλπάζοντες ρυθμούς ένα εντελώς απρόβλεπτο γαϊτανάκι σπαρταριστών και κωμικοτραγικών εξομολογήσεων, συγκρούσεων και παρεξηγήσεων. Οι δύο πρωταγωνιστές μιλούν ασταμάτητα επί παντός επιστητού. Για ό,τι τους ενοχλεί, τους αγχώνει, τους φοβίζει, τους εκνευρίζει. Από το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ταξί, μέχρι τα πυρηνικά απόβλητα. Όλα έχουν θέση στο λόγο τους. Και τούτο γιατί το μόνο που επιζητούν είναι να βρουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας σε έναν κόσμο παλαβό και σκληρό που αρνείται κάθε ανθρώπινη επαφή.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη-Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία και Μουσική επιμέλεια: Λίλλυ Μελεμέ
Παίζουν: Γιώτα Μηλίτση - Δημήτρης Μυλωνάς
Ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Christopher Durang γεννήθηκε το 1949. Σπούδασε στο Harvard και το Yale. Συνδιευθύνει απ' το 1994 το πρόγραμμα γραφής θεατρικού έργου του Julliard School στο Μανχάταν. Ήταν υποψήφιος για βραβείο Tony το 1978, αλλά έχει βραβευτεί τρεις φορές με το Off-Broadway βραβείο Obie και το 2010 βραβεύτηκε με το πρώτο Off-off-Broadway Innovative Theatre Luminary Award.

24 Απριλίου
«Φώτα, Κάμερες, Πάμε!»
Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και το Θέατρο
Παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Μάρω Θεοδωράκη-Τάσος Καπζάλας-Αλίνα Κοτσοβούλου
«Φώτα, Κάμερες, Πάμε!», μια μουσική παράσταση που θα μας ταξιδέψει στον ελληνικό κινηματογράφο και στο ελληνικό θέατρο φέρνοντάς μας μελωδικά ακούσματα γεμάτα νοσταλγία και μνήμη.
Η Μάρω Θεοδωράκη στο πιάνο και στο τραγούδι, η οποία επιμελείται τη μουσική αυτή παράσταση, μαζί με την ηθοποιό και ερμηνεύτρια Αλίνα Κοτσοβούλου και τον Κομοτηναίο μουσικό Τάσο Καπζάλα στα πνευστά που συμμετέχει αφιλοκερδώς, θα κάνουν μαζί μας ένα οδοιπορικό στους Έλληνες συνθέτες που έγραψαν μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο.
Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίμης Πλέσσας, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Ζαμπέτας, Μανώλης Χιώτης, Γιώργος Μουζάκης, αλλά και πιο σύγχρονοι, όπως, ο Σταμάτης Κραουνάκης, είναι κάποιοι από τους συνθέτες που σφράγισαν με τη μουσική τους στιγμές της μεγάλης οθόνης και του ελληνικού θεάτρου.
Ταινίες και θεατρικά έργα, όπως «Στέλλα», «Φαίδρα», «Κλωτσοσκούφι», «Μανταλένα», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης», «Χτυποκάρδια στο θρανίο, «Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο», «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Λόλα», «Κόκκινα φανάρια», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Θαλασσιές χάντρες», «Ποτέ την Κυριακή», «Συνοικία το όνειρο», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Χαρτοπαίχτρα», «Μια τρελή, τρελή, οικογένεια», «Αυτή η νύχτα μένει», «Οδός ονείρων», «Βίρα τις άγκυρες», «Γειτονιά των αγγέλων» κ.α. θα ξαναζωντανέψουν μέσα από ήχους αγαπημένους κουβαλώντας το χρώμα μιας άλλης εποχής.
Με όχημα τη μελωδική πηγή έμπνευσης των Ελλήνων συνθετών, δημιουργούμε μια ξεχωριστή βραδιά για όλους όσους αγαπούν το διαχρονικό ελληνικό τραγούδι.

11 Μαΐου
«Η Σαχταρίτσα», της Έλσας Γαλανίδου - Μπαλφούσια
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ «Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΣ»
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πρόκειται για διασκευή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας (Σαχταρίτσα στον Πόντο) από το Παιδικό Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου.
Συντελεστές:
Διδασκαλία - Εμψύχωση: Χρύσα Μαυρίδου
Σκηνικά: Όλγα Μαυρίδου
Επιμέλεια Μουσικής: Ελένη Αποστολίδου
Επιμέλεια όψεως (Styling): Αγάπη Αποστολίδου
Κοστούμια: Δημοτική Σχολή Χορού Δήμου Κομοτηνής και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Υπεύθυνος Σκηνής: Σάββας Σαλπιγγίδης
Ηχοληψία: Ανάργυρος Χρυστοδούλου
Ευχαριστούμε τη θεατροπαιδαγωγό Μυρσίνη Λαντζουράκη για την πολύτιμη βοήθειά της στη σκηνοθεσία της παράστασης.
Ηθοποιοί:
Σαχταρίτσα: Σπυριδούλα Σαλπιγγίδου
Βασιλόπουλο: Παναγιώτης Τσιτηρίδης
Μελάνα: Κατερίνα Βουνάτσου
Παρέσα: Δέσποινα Τσιτηρίδου
Βασιλιάς: Γιώργος Αηδονόπουλος
Κερεκή: Ευαγγελία Αφεντουλίδου
Μητέρα της Σταχτοπούτας: Ευτυχία Σαλπιγγίδου
Σωματοφύλακας Α: Ματθαίος Αποστολίδης
Σωματοφύλακας Β: Ευκλείδης Παγκοζίδης
Ντελάλης: Κωνσταντίνος Χαρτοματζίδης
Ο Αγγελιοφόρος του παλατιού: Δημήτρης Γεωργίου
Πριγκίπισσα Ανάστα Γορδυλίδου: Σεβαστή Σαπρανίδου
Δούκισσα Δεσποινή Τσοιραχαντίδου: Ιωάννα Σαπρανίδου
Πριγκίπισσα Σουμέλα Αχπαραμέντσα: Ιωάννα Άκπαμπα

17-18 Μαΐου
«Ποιήματα»
Τμήμα Ενηλίκων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Όταν άνθρωποι, ποιητικοί στίχοι και προσωπικοί αυτοσχεδιασμοί συναντιούνται. Μια παράσταση που χρησιμοποιεί την ποίηση ως όχημα έκφρασης κι απελευθέρωσης.
«Ποίηση είναι η αναπάντεχη χρήση της γλώσσας» - Μπόρχες Χ.
«Η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε, αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας» - Αναγνωστάκης
«Η ποίηση δεν είναι ούτε ρυθμός ούτε λογική» - Σαίξπηρ
«Ποίηση είναι η γλώσσα μιας κρίσιμης κατάστασης» - Μαλαρμέ Σ.
«Από τους καυγάδες με τους άλλους βγάζουμε ρητορική, αλλά από τους καυγάδες με τον εαυτό μας ποίηση» - Γουάϊτς Ου.
«Ποίηση είναι η ανάπτυξη ενός επιφωνήματος» - Βαλερύ Π.
«Η ποίηση είναι η πιο συμπυκνωμένη έκφραση της ηθικότητας» - Σοϊλεμεζίδης Γ.
«Ποίηση: η μοναδική τέχνη την οποία οι άνθρωποι ακόμη δεν κατάφεραν να καταναλώνουν σαν σούπα» - Έιντεν Ου.
«Ποίηση: η πιο μεγαλοπρεπή ενδυμασία στην οποία μπορεί να ντύνεται οι ανθρώπινη σκέψη» - Λαμαρτήν Α.
«Πολλοί στίχοι είναι σαν πόρτες - πόρτες κλειστές σ' ερημωμένα σπίτια και πόρτες ανοιχτές σε ήμερες συγυρισμένες ψυχές» - Ρίτσος Γ.
«Το ποίημα θέλω να είναι νύχτα, περιπλάνηση σε ξεμοναχιασμένους δρόμους και σε αρτηρίες, όπου η ζωή χορεύει» - Ασλάνογλου Ν.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια κειμένων: Αννα Μαχαιροπούλου.
Παίζουν: Βασιλική Αγά, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Αλεξανδρής, Φανή Βοϊκου, Κυριακή Ζαραβάτη, Μορφούλα Κούτρα, Σμαράγδα Κυριακοπούλου, Γεωργία Μίλκα, Δηώ Μενούνου, Κωνσταντίνα Μπάτζιου, Πέτρος Μπένος, Νικόλ Νίκου, Σταυρούλα Παπακοσμίδου, Χαρά Ποιμενίδου, Ευα Πολίτου, Αναστασία Σιώτου, Ελενα Τσιρογιάννη, Κατερίνα Τσούτη, Εύη Φιλιππίδου.

24-26 Μαΐου
«Οικογενειακό Δίκαιο», της Λένας Διβάνη.
Παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε συνεργασία με τη νέα φοιτητική ομάδα θεάτρου.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λένα Διβάνη για τη δωρεάν παραχώρηση του έργου.
Η συγγραφέας θα παρευρεθεί στη θεατρική παράσταση και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Λίγα λόγια για το έργο: Μία φοιτήτρια Νομικής που δεν πάτησε ποτέ το πόδι στη σχολή της, ένα συνταξιούχος φοιτητής της Παντείου, μια απατημένη μητέρα, ένας άρρωστος πατέρας και ένας συντηρητικός  δικηγόρος, ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους μέσα στους αλλοπρόσαλλους ρυθμούς της καθημερινότητας. Μόνο που το δικό τους «δίκιο» δεν το προβλέπει κανένας νόμος και κανένα δικαστήριο. Γιατί το «κοινό συμφέρον» αποτελεί άγνωστο όρο για την οικογένεια Γιακουμάκη. Μέσα σε τέσσερις πράξεις, η συγγραφέας του έργου, με ιδιαίτερα καυστικό και σαρκαστικό τόνο παρουσιάζει την οικογένεια του «σήμερα». Για τους πρωταγωνιστές του έργου το χρήμα, η δόξα και το όφελος είναι έννοιες ισχυρότερες από την δικαιοσύνη. Καθώς περνάει η ώρα, οι ηθικές αξίες τους αλλοιώνονται. Οι ήρωες τότε δεν έχουν παρά να θεσπίσουν τους κανόνες που τους συμφέρουν σε ένα καινούριο «οικογενειακό δίκαιο», κατάλληλο για όλους!
Λίγα λόγια για την ομάδα: Με όπλο την «τρέλα» για το θέατρο - μια τρέλα που μας διακατέχει από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας- βρεθήκαμε ένα απόγευμα στο στέκι για καφέ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. «Θα φτιάξουμε ομάδα. Θα κάνουμε θέατρο». Αρχικά ήμασταν πέντε: ο Στάθης, ο Βασίλης, Η Αναστασία, η Δανάη κι ο Αίσων.
Βήμα πρώτο: Να βρούμε έργο. Ένα βήμα μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε. Θέλαμε κωμωδία - ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει, είπαμε. Ψάξαμε κείμενα, βγάλαμε φωτοτυπίες, ανταλλάξαμε απόψεις. Διαβάσαμε, διαβάσαμε, ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ! Τελικά καταλήξαμε.
Βήμα δεύτερο: Να συμπληρωθεί η ομάδα. Ήταν «δυο τηλέφωνα δρόμος»! «Ναι» είπε η Γιοράννα. Το ίδιο και ο Βαγγέλης.
Βήμα τρίτο: Να συνεργαστούμε με το ΔηΠεΘε.
Και να 'μαστε! Έτοιμοι και ξεκινάμε τις πρόβες! Όχι για τίποτα άλλο! Γιατί πάνω από όλα το αγαπάμε!
Μέλη της Ομάδας: Στάθης Κόλιας, Αναστασία Γκοσιοπούλου, Βασίλης Λόγγος, Δανάη Μπέκα, Γιοράνα Ψυλλάκη, Βαγγέλης Κατσάρας, Αίσων Χαρατσάρης.
Μουσική επιμέλεια: Όλη η ομάδα.
Σκηνοθεσία: Αίσων Χαρατσάρης (με τη βοήθεια της ομάδας).


31  -  1 Μαΐου-Ιουνίου
«Η φαλακρή τραγουδίστρια», του Ευγένιου Ιονέσκο.
Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου
Τμήμα Ενηλίκων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Η φαλακρή τραγουδίστρια (γαλ. τίτλος La Cantatrice Chauve) είναι περίφημο θεατρικό έργο του συγγραφέα Ιονέσκο. Ανέβηκε στην σκηνή για πρώτη φορά στις 11 Μαΐου 1950 στο Théâtre des Noctambules στο Παρίσι. Πρόκειται για πρωτοποριακό έργο της εποχής του που καθιέρωσε το «θέατρο του παραλόγου». Ο Ιονέσκο, ο οποίος είχε ξεκινήσει το έργο αυτό εν είδη πειράματος, έμεινε έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Το θεατρικό κοινό αποδέχτηκε το έργο του, βρίσκοντάς το ξεκαρδιστικό και γεμάτο νόημα. Οι χαρακτήρες του είναι θύματα της ίδιας τους της γλώσσας, αιχμάλωτοι της καθημερινότητας, δύτες σε μια θάλασσα της μοναξιάς, των επιφανειακών σχέσεων και των ανιαρών συνανθρώπων. Σμιθ και Μαρτίν δεν είναι σε θέση να συνομιλήσουν, διότι έχουν καταναλώσει όλες τους τις ιδέες, και δεν είναι σε θέση να νοιώσουν κανένα συναίσθημα. Ο συγγραφέας τοποθέτησε τέσσερις ανθρώπους επί σκηνής, τους απογύμνωσε από οποιαδήποτε προσωπικότητα, πρωτοβουλία ή ευθύνη, τους κλείδωσε στον κώδικα της εικόνας και των συμβάσεων τους, και τους έβαλε κατόπιν να συναντηθούν και να συνεννοηθούν.
Και σα να μην έφτανε αυτό, τους πρόσθεσε τον ατίθασο χαρακτήρα μιας καμαριέρας, ενώ στη μέση περίπου του έργου τους στέλνει κι έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Έναν πυροσβέστη, που έχει πάρει σβάρνα τα σπίτια της περιοχής και ψάχνει...μια πυρκαγιά.
Ο Ιονέσκο, με τη πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία περιγράφει την καθημερινότητα της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου η ακατάσχετη φλυαρία έχει καταβάλει τη σκέψη! Επιτίθεται σ' έναν κόσμο που έχει χάσει τη μεταφυσική του διάσταση, και κάνει έκκληση, πίσω τη παρωδία και το χλευασμό της απολιθωμένης γλώσσας, για την αποκατάσταση μιας ποιητικής αντίληψης για τη ζωή.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:  Άννα Μαχαιροπούλου
Παίζουν: Κική Αμβροσιάδου, Ντέμης Καρελιάδης, Άρης Κιλλιγκαρίδης, Σοφία Μιχαλιτσούδη,
Χάρης Παντελίδης, Εύα Σκότη.

14-15 Ιουνίου
«Ο μάγος του Οζ», του Φρανκ Μπάουμ.
Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου
Τμήμα Εφηβικό και Παιδικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Ένας κυκλώνας μεταφέρει τη Ντόροθυ και το σκυλάκι της, τον Τοτό, στην χώρα του Οζ, όπου οι μάγισσες και οι μάγοι ακόμα υπάρχουν. Ο μόνος που μπορεί να την βοηθήσει να γυρίσει πίσω στο σπίτι της, είναι ο ίδιος ο πανίσχυρος Μάγος του Οζ που ζει στην Σμαραγδένια Πολιτεία. Ακολουθώντας το κίτρινο μονοπάτι για να φτάσει στην Σμαραγδένια Πολιτεία, η Ντόροθυ γίνεται φίλη με το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο και το Λιοντάρι. Μαζί θα περάσουν πολλές περιπέτειες και θα νικήσουν πολλούς εχθρούς, προκειμένου να κατακτήσει ο καθένας το όνειρο του.
Συντελεστές:
Διασκευή - Σκηνοθεσία : Άννα Μαχαιροπούλου.
Παίζουν:
Εφηβικό Τμήμα: Ελενα Αρσένογλου, Μαρία Γεωργίου, Γιώργος Ζευτερίδης, Τόνια Ζωίδου,
Ιωακείμ Ιωακειμίδης, Ελίζα Κιτσικίδου, Νατάσσα Παγωνίδου, Μαριλίτα Τσιλιγκίρη.
Παιδικό Τμήμα: Χριστίνα Αθανασιάδου, Κατερίνα Βουτσά, Ροδούλα Γκοτζαρίδου, Πηνελόπη Δαδινίδη, Ιάσονας Καπζάλας, Χρήστος Καψελιδάκης, Γιώργος Μαλαμίδης, Ελισσάβετ Μαλαμίδη, Μαρία Μανελίδου, Ανι Μπαμπασίδη, Κωνσταντίνος Πανέρης, Μαρία-Ολγα Πατσαλή, Ελενα Πετρακοπούλου, Μελίνα Στουπά, Ευθυμία Τακίδου.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, Γεωργίου Κονδύλη 30, τηλ. 25310-37770, 25970, Δευτέρα - Παρασκευή: 9.00-14.00

- Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, Δημοκρίτου 7Α, τηλ. 25310-84040,
Δευτέρα - Σάββατο: 9.00-14.00 και Τρίτη-Πέμπτη: 18.00-21.00

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη και βοήθεια:

- Τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής

- Την Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

- Το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews