inkomotininews@gmail.com

(VIDEO) Διαψεύδει την «Αυγή» για τον θάνατο 40χρονου, ο Διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής


Απολύτως ανακριβές χαρακτήρισε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» – σύμφωνα με το οποίο πριν τέσσερις μέρες ένας 40χρονος από τον Δήμο Ιάσμου έχασε τη ζωή του λόγω έλλειψης ασθενοφόρου – ο Διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος.

Επικαλούμενος τη σχετική έκθεση του Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Ιάσμου, καθώς και τη γνωμάτευση του Ιατροδικαστή...
...(διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή επειδή επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο), διέψευσε όλα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, υπογράμμισε ότι «για τα έκτακτα περιστατικά επιλαμβάνεται το ΕΚΑΒ που διαθέτει εξειδικευμένα πληρώματα ασθενοφόρων σε αντίθεση με τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου που είναι επανδρωμένα απλώς με οδηγό και τραυματιοφορέα», και τόνισε ότι ο άτυχος άνδρας «θα κατέληγε ακόμη και στο καλύτερο νοσοκομείο».

Δείτε το video:


Δείτε το δημοσίευμα της «Αυγής»

«Ίασμος - Κομοτηνή, δέκα λεπτά δρόμος: Πέθανε χωρίς ασθενοφόρο. Έλλειψη ασθενοφόρου ίσον θάνατος. Αυτή τουλάχιστον ήταν η εξίσωση για έναν σαραντάχρονο πολίτη από τον Ίασμο Ροδόπης, πατέρα δύο παιδιών, που πέθανε το Σάββατο γιατί το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, όπως και εκείνο των Σαππών, δεν έχουν ασθενοφόρα για γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Λογιστικοί λόγοι έχουν στερήσει δύο μεγάλα Κέντρα Υγείας από παρουσία ασθενοφόρων. Ο άνθρωπος που πέθανε από ανακοπή καρδιάς θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε μεταφερθεί έγκαιρα στο νοσοκομείο, γιατί όπως είπαν και οι γιατροί, η καρδιά του ήταν γερή, είχε μόνο μία μικρή θρόμβωση. Αν μάλιστα αληθεύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χορήγηση φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας του Ιάσμου για λόγους οικονομίας, τότε υπάρχει θέμα. Γιατί αν για λόγους οικονομίας δεν έχεις ασθενοφόρο και δεν έχεις στο Κέντρο Υγείας όλες τις δυνατότητες για να καλύψεις τέτοια περιστατικά – το συγκεκριμένο χρειαζόταν θρομβόλυση – τότε η Πολιτεία παύει να είναι μια σοβαρή Πολιτεία, και η δημοσία Υγεία, εν προκειμένω η πρωτοβάθμια, ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Γιατί αν το επιχείρημά σου είναι ότι το νοσοκομείο της Κομοτηνής απέχει δέκα λεπτά από τον Ίασμο και είκοσι λεπτά από τις Σάππες, δεν μπορείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις ότι σε ένα τέτοιο περιστατικό αρκούν και δύο ή τρία λεπτά για να σωθεί μια ζωή. Αλλά φαίνεται, ότι στον καιρό του Μνημονίου, οι ζωές των ανθρώπων δεν έχουν ιδιαίτερη αξία για τους κυβερνώντες.

Σταμάτης Σακελλίων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews