inkomotininews@gmail.com

45,4 εκ. ευρώ για θέρμανση σχολείων και εξόφληση μεταφορέων μαθητών

Το ποσό των 20 εκ. ευρώ κατανέμεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη σε όλους τους Δήμους της χώρας, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Για τις περιοχές μάλιστα που βρίσκονται στην Α΄ και Β΄ ζώνη (επιδόματος πετρελαίου) χορηγείται επιπλέον ποσό 5 εκ. ευρώ.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε:


«Όπως είχαμε δεσμευθεί πριν τις γιορτές, κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην εκταμίευση 20 εκ. ευρώ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών υποδομών σε όλη τη χώρα, αλλά δίνουμε στοχευμένα σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επιπλέον 5 εκ. ευρώ για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον υπόλοιπο χειμώνα. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και όλων των Δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης».

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκ. ευρώ σε Περιφέρειες της χώρας για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς μαθητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews