inkomotininews@gmail.com

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για φήμες περί απαγωγέων παιδιών στην ΑΜ-Θ


Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες η Αστυνομική Δ/νση ΑΜ-Θ προβαίνει σε ανακοίνωση καθησυχασμού της κοινής γνώμης, διαψεύδοντας φήμες που εκ νέου διακινούνται στο f/b και οι οποίες αναφέρονται σε ύποπτο όχημα που κινείται επί της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της Καβάλας, και στο οποίο επιβαίνουν αλλοδαποί που αποπειρώνται να απαγάγουν παιδιά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε ηλεκτρονική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), για ένα ύποπτο όχημα που κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και στο οποίο επιβαίνουν τρεις αλλοδαποί που προσπαθούν να απαγάγουν παιδιά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει καμιά καταγγελία ή άλλη υπόθεση που να αφορά σε περιστατικό αρπαγής ανηλίκων.

Επισημαίνεται, ότι όλες οι Υπηρεσίες, τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, όσο και όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τελούν σε διαρκή επαγρύπνηση, επιλαμβανόμενες σε κάθε περιστατικό που τυχόν προκύψει και αφορά στο ευαίσθητο ζήτημα της προστασίας και της ασφάλειας των ανηλίκων».

Ανάλογη αναστάτωση στην τοπική κοινή γνώμη, είχε προκληθεί και τον περασμένο Μάιο, όταν και πάλι η Αστυνομική Δ/νση ΑΜ-Θ είχε προβεί σε σχετική ανακοίνωση, η οποία είχε ως εξής:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε ηλεκτρονική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ), για ένα ύποπτο όχημα, που κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και στο οποίο επιβαίνουν τρεις αλλοδαποί που προσπαθούν να απαγάγουν παιδιά, η Αστυνομική Διεύθυνση ανακοινώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγέλθηκαν σε Υπηρεσίες της ότι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κινείται ύποπτα στην περιοχή, πλην όμως δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία ή άλλη υπόθεση σε εξέλιξη που να αφορά σε περιστατικό αρπαγής ανηλίκων.

Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εν λόγω ζητήματος, των ηλεκτρονικών αναδημοσιεύσεων που ακολούθησαν, καθώς και της προφορικής αναπαραγωγής της συγκεκριμένης «είδησης», εμπλουτισμένης κάθε φορά με επιπρόσθετες, μη πραγματικές λεπτομέρειες, δημιουργήθηκε εύλογη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης τελούν σε διαρκή επαγρύπνηση, επιλαμβανόμενες σε κάθε περιστατικό που τυχόν προκύψει και αφορά στο ευαίσθητο ζήτημα της προστασίας και της ασφάλειας των ανηλίκων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews