inkomotininews@gmail.com

Πρωτοφανής, γιγαντιαία άσκηση της Ρωσίας στη Μεσόγειο


Γιγαντιαία άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, σε πραγματικό χρόνο, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Ρωσία λόγω των εξελίξεων στη Συρία – ως γνωστόν η Ρωσία αντιτίθεται στην πολιτική λύση στη Συρία με ξένη στρατιωτική επέμβαση.

Στην άσκηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου και θα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, θα συμμετέχουν οι τέσσερις στόλοι της Ρωσίας, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα γίνει...
...συγχρονισμός θαλάσσιων και επίγειων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, θα γίνει συγχρονισμός της άσκησης των πολεμικών πλοίων με τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του βόρειου Καυκάσου, από τις δυνάμεις αλεξιπτωτιστών.

Πάντως, αναφορικά με τον «φάκελο Συρία» τουρκικά δημοσιεύματα εκτιμούν ότι η Ρωσία δεν αποκλείει τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης και τον περιορισμό των εξουσιών του Άσαντ τουλάχιστον μέχρι το 2014, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ρωσικά πλοία παραμένουν ανοικτά της Συρίας για το ενδεχόμενο φυγάδευσης των περίπου 25.000 χιλιάδων πολιτών της που βρίσκονται χώρα.

* Με πληροφορίες από το pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews