inkomotininews@gmail.com

«Αδιάλειπτη εγρήγορση» για τη Θράκη συστήνει ο Πρέσβης Αλεξανδρής (VIDEOS & PHOTOS)

«Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες», προσθέτει, ενόψει των θεμάτων που θα διαχειριστεί ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων του ΟΗΕ.


«Με την εμπειρία μου των πέντε ετών από τη θητεία μου στην Κωνσταντινούπολη, και τεσσεράμισι ετών στη Θράκη, δεν θα έρθουν πολλοί να μου πουν πράγματα τα οποία μπορούν να τα περνάνε εκεί αλλά όχι τόσο εύκολα όταν θα είμαι εγώ εκεί». Με αυτή τη φράση ο Πρέσβης Αλέξης Αλεξανδρής σηματοδότησε την αναχώρησή του από τη Δ/νση Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης και τη μετάβασή του στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, στέλνοντας περιεκτικό μήνυμα προς...
...πάσα κατεύθυνση.

Σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής, ο κ. Αλεξανδρής ρωτήθηκε και για το πώς (προ)βλέπει  το μέλλον της Θράκης. Τιτλοφορώντας την απάντησή του με τη φράση – συμβουλή «αδιάλειπτη εγρήγορση», σημείωσε μεταξύ άλλων με νόημα πως «η Θράκη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας, είναι ιδιαίτερη περιοχή, και όλοι, ιδιαίτερα στην Αθήνα, πρέπει να τη βλέπουμε με άλλο μάτι και να της δίνουμε ιδιαίτερες δυνατότητες». Δείτε το βίντεο:


«Χαρίσιος Βαμβακάς. Ένας ευπατρίδης πολιτικός και διπλωμάτης – Ελληνική Θράκη 1919-1920»
Η ομιλία του κ. Αλεξανδρή αφορούσε την προσωπικότητα του Χαρίσιου Βαμβακά, από τον οποίο άλλωστε έχει διδαχθεί πολλά μέσω και του προσωπικού του αρχείου που περιήλθε στην κατοχή του σε ανύποπτο χρόνο. Αναφερόμενος στο έργο του εστίασε στη διαχρονικότητά του, ενώ συγκινημένος αποχαιρέτησε τους Θρακιώτες. Δείτε το βίντεο:


Γ. Πεταλωτής: «Ο κ. Αλεξανδρής αποτελεί “πλούτο” για την περιοχή»
Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, εξάροντας την προσωπικότητα και το έργο του αποχωρούντα διπλωμάτη, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο των υγιών ισορροπιών και όχι των συμψηφισμών». Δείτε το βίντεο:


Γ. Σιδηράς: «Να συνεχίσουμε το έργο του κ. Αλεξανδρή»
«Φίλο της Θράκης» χαρακτήρισε τον κ. Αλεξανδρή ο ιστορικός Γιάννης Σιδηράς, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «εμείς οι Θρακιώτες πρέπει να αναδείξουμε περεταίρω την προσωπικότητα του Χαρίσιου Βαμβακά στον οποίο οφείλουμε πολλά για την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό». Δείτε το βίντεο:


Στο ακροατήριο βρέθηκε και ο διάδοχος του κ. Αλεξανδρή, Πρέσβης Νικόλαος Πιπερίγκος, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέστηκαν και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Δημήτρη Μαυρίδη με τίτλο «Φωτογραφικά τεκμήρια» από τη συλλογή «Θράκη 1919-1920».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Οι κύριοι Αλεξανδρής και Πιπερίγκος

Ο νέος Δ/ντής της Υπηρεσίας Πολιτικών
Υποθέσεων Θράκης, κ. Νικόλαος Πιπερίγκος




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews