Σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από
σχετικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της
Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει
το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα εξής προϊόντα:
- Σαλάμι "MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ" (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200g, με
ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από την Λετονική επιχείρηση "SIA GRAVENDALE" (LV A003355
EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση...
...«ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α.
Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα) – ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%.
- Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στο φυσικό του
ζωμό», σε συσκευασία των 325 γρ. , με ημερομηνία
λήξης 31/10/2014, που παράγεται από την Λετονική
επιχείρηση "VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D" (LV A002138
EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ»
(Αριστογείτονος 1, Αχαρναί) – ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%.
- Κονσέρβα «Τουσόνκα μοσχαρίσια», σε συσκευασία των 400γρ., με ημερομηνία λήξης
29/10/2015, που παράγεται από την Γαλλική
επιχείρηση "ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES" (FR 65 286 002 CE) και διακινήθηκε από την
επιχείρηση «KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Ασπρόπυργος) – ανιχνεύθηκε DNA
αλόγου σε ποσοστό >10%.
Η
Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω
προϊόντων από την ελληνική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί
έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον
προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου