inkomotininews@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ - «Στην εντατική το νοσοκομείο Κομοτηνής», σύμφωνα με τους ειδικευόμενους γιατρούς του


Συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Κομοτηνής πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των εβδομήντα ειδικευόμενων γιατρών του, διανέμοντας ανακοινώσεις όπου απαριθμούν τα προβλήματα και αιτήματά τους προς την Πολιτεία – οικονομικά (καθώς έχουν να λαμβάνουν εφημερίες άνω των τεσσάρων μηνών) και λειτουργικά.

«Θέλουμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία πως το νοσοκομείο της κινδυνεύει. Καλούμε την...
...τοπική κοινωνία να σταθεί πλάι μας και να αγωνιστεί για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους», τονίζουν, και μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Είμαστε απλήρωτοι για έξι μήνες. Αμειβόμαστε με τρία ευρώ την ώρα. Υποχρεούμαστε στις εφημερίες να αντιμετωπίζουμε περιστατικά άλλων ειδικοτήτων χωρίς την απαιτούμενη κατάρτιση. Βιώνουμε καθημερινά την αγωνία του κόσμου στο τμήμα επειγόντων, και κόντρα στις τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και υλικών, προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε έγκαιρα και με επιστημονική επάρκεια τους ασθενείς. Δεχτήκαμε μείωση στις αποδοχές μας αθροιστικά το τελευταίο έτος κατά 50%. Εξωθούμαστε στη μετανάστευση ή καλούμαστε μετά από τόσα χρόνια σπουδών να δεχτούμε να εργαζόμαστε με μισθούς πείνας και σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Δουλεύουμε κατά μέσο όρο εξήντα ώρες την εβδομάδα σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή οδηγία».

Όπως ισχυρίζονται, «το “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο βρίσκεται στην εντατική και αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις και την πλήρη αδιαφορία των τοπικών αρχόντων. Ως επακόλουθο της πολιτικής που επιβάλλει η Τρόικα, η Κυβέρνηση και τα Μνημόνια, τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει τριάντα επιμελητές και δεν έχει προσληφθεί κανένας, το νοσηλευτικό προσωπικό καλείται να καλύψει ταυτόχρονα δύο και τρία τμήματα λόγω των ελλείψεων, τα υλικά εκλείπουν καθώς παρατηρείται ανάλογα τη μέρα το νοσοκομείο να μην έχει ράμματα, γάζες, γάντια, φάρμακα, σύριγγες».

Απαιτώντας, όπως υπογραμμίζουν, «την άμεση αποπληρωμή» των δεδουλευμένων μας, «αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», και «την άμεση κάλυψη των ζωτικών αναγκών του νοσοκομείου», προετοιμάζουν τη σύσταση Συλλόγου και σχεδιάζουν σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, ακόμη και πανελλαδικής εμβέλειας σε συνεργασία με συναδέλφους τους ανά τη χώρα.

Πάντως, εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου, διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει έλλειψη ιατρικού υλικού.

ΒΙΝΤΕΟ - Γιάννης Κινδίλιας,
ειδικευόμενος χειρουργικής κλινικής



ΒΙΝΤΕΟ - Αλέξανδρος Σπανός,
"Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών"


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ








1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ANTE re laomogia kai seis pou thelete kai thn koinonia sto plai sas

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews