inkomotininews@gmail.com

Παπαρήγα – Λαμπάκης για χρυσωρυχεία: «Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση!»


Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στη λειτουργία χρυσωρυχείων στο Πέραμα του Έβρου και στις Σάπες Ροδόπης εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα επισκεπτόμενη την περιοχή.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαπών καθώς και με κατοίκους, και ένωσε τη φωνή της με τη φωνή των Θρακιωτών ενάντια στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού.

«Στην καναδική εταιρεία El Dorado υπάρχουν αμερικανικά συμφέροντα που κατείχαν το 15% της ΔΕΗ», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, και αποκάλυψε πως «fast Truck σημαίνει πως – σύμφωνα με νόμο της Βουλής – κανένας ελεγκτικός μηχανισμός της Πολιτείας δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου της διασφάλισης της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ούτε το νομικό συμβούλιο του κράτους δεν έχει αρμοδιότητα να...
...ελέγχει τις συμβάσεις με αυτές τις εταιρείες».

Σχολιάζοντας η κ. Παπαρήγα τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «επανεξέτασης των δεδομένων» των μελετών των εν λόγω επενδύσεων, έκανε λόγο για «παραπλανητικό ελιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης», υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο». Παρότρυνε δε τους Θρακιώτες να αξιοποιήσουν αυτή την αναδίπλωση «ώστε να ενταθεί ο ξεσηκωμός και να αποθαρρυνθούν οι ίδιες οι εταιρείες».

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά, τόνισε πως «ο χρυσός, ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ανήκει στον ελληνικό λαό».

Ευ. Λαμπάκης: «Δεν θα σκεφτεί ούτε πόντος!»

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, αφού όπως είπε «ενώ ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε αδειοδότηση των εταιρειών εντός δεκαημέρου, τώρα θυμήθηκαν ότι οι μελέτες πάσχουν», γεγονός που κατά τη γνώμη του αποδεικνύει πως «το ενδιαφέρον της Αθήνας για την περιοχή μας είναι μηδαμινό».
«Η κυβερνητική αναδίπλωση δεν με καθησυχάζει», συμπλήρωσε ο κ. Λαμπάκης, διαμηνύοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να σκαφτεί ούτε πόντος θρακικής γης», ενώ ανέδειξε τη σημασία των κινητοποιήσεων, διερωτώμενος ρητορικά: «Αν δεν είχαμε ξεσηκωθεί οι επενδύσεις αυτές θα προχωρούσαν; Βεβαίως!».

Ηλ. Ιωαννάκης: «Να αξιοποιήσουμε τη γεωθερμία»

Τη δυσπιστία του ως προς τη δημιουργία διακοσίων θέσεων εργασίας στα χρυσωρυχεία, κατέθεσε ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης, εκτιμώντας πως «καμιά δεκαριά θα προσληφθούν ως φύλακες και άλλοι τόσοι για τα κυλικεία, να πουλάνε κεφτέδες. Οι υπόλοιποι θα είναι εξειδικευμένο προσωπικό που δεν έχουμε στην περιοχή».
Παράλληλα, επικαλέστηκε τα γεωθερμικά πεδία της περιοχής «που έχουν 43 βαθμούς κελσίου και που είναι κατάλληλα για spa και θερμοκήπια», για να καταδείξει πως υπάρχουν οι δυνατότητες προώθησης πράσινων αναπτυξιακών έργων.

Άρης Γιαννακίδης: «Δεν σταματάμε τον αγώνα»

«Τα χρυσωρυχεία δεν συνάδουν με τα αναπτυξιακά μας προτάγματα. Ελπίζω στην κυβέρνηση να πρυτανεύσει η λογική της τοπικής μας κοινωνίας και να απεμπλακούμε από τα χρυσωρυχεία», δήλωσε λακωνικά και αποφασιστικά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, που συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων υπό την κ. Παπαρήγα στην περιφέρεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews