inkomotininews@gmail.com

Τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κάλεσε στη Ροδόπη ο Αχμέτ Χατζηοσμάν


Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, συναντήθηκε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Στην ατζέντα της συνάντησης συμπεριλήφθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Ροδόπης.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τη...
...σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή με θέμα τα προβλήματα αδειοδότησης των σταυλικών εγκατάστασεων, και εξέφρασε τη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής να πραγματοποιήσουν σύσκεψη στο Υπουργείο για να τεθούν στο τραπέζι αναλυτικά τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Στη συνάντηση ο βουλευτής έβαλε και το ζήτημα της 3ης πρόσκλησης του Μέτρου 214 που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση για τον καπνό. Υπογράμμισε τις δυσκολίες για την εφαρμογή του και το γεγονός ότι χωρίς τροποποιήσεις δεν μπορούν να επωφεληθούν οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης. Ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού για να μη χαθούν τα λεφτά που έχουν διατεθεί για το Μέτρο, και να στηρίξουν ουσιαστικά την καλλιέργεια του μπασμά.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την νέα ΚΑΠ. Ο βουλευτής τόνισε την πεποίθησή του για συνέχιση των επιδοτήσεων με παράλληλες δράσεις στήριξης παραδοσιακών καλλιεργειών από την πλευρά του Υπουργείου.

Τέλος, προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφτεί τη Ροδόπη προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι διαθέσιμος να συζητήσει τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και εξέφρασε τη θετική διάθεση να επισκεφτεί ο ίδιος την περιοχή στο άμεσο μέλλον. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews