inkomotininews@gmail.com

(VIDEO) Οργισμένοι Πόντιοι κατά της κυβέρνησης


Ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,
τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,
τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση,
και τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, εξέδωσαν και απέστειλαν ποντιακά σωματεία της Θράκης, που πραγματοποίησαν και οργισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας ΑΜ-Θ, εξ αιτίας της κατάργησης των συντάξεων στους υπερήλικες παλιννοστούντες.

Στο ψήφισμά τους, αναφέρουν:

«Με τον Νόμο 4093/2012 τέθηκαν νέες αυστηρότατες προϋποθέσεις για τη χορήγηση συντάξεων Ο.Γ.Α. σε ανασφάλιστους υπερήλικες.

Με τις προϋποθέσεις αυτές η συντριπτική πλειοψηφία των ανασφάλιστων υπερηλίκων που προέρχονται από τις χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης στερείται της στοιχειώδους αυτής σύνταξης, ύψους 345 ευρώ το μήνα, και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον Ο.Γ.Α., και οδηγείται στην ανέχεια, την εξαθλίωση και τη φυσική εξόντωση.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του Νόμου αυτού και ζητούμε:

- Να συνεχισθεί η συνταξιοδότηση με τις δίκαιες και λογικές προϋποθέσεις που ίσχυαν πριν την ψήφιση του Νόμου 4093/2012.

- Να καταργηθεί η προϋπόθεση της ελάχιστης εικοσαετούς παραμονής στην Ελλάδα, η οποία συνιστά αυθαίρετη διάκριση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, και παραβιάζει κατάφωρα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας.

- Να λαμβάνεται υπόψη για τη συνταξιοδότηση το πραγματικό εισόδημα του ανασφάλιστου υπερήλικα και όχι το πλασματικό τεκμαρτό εισόδημα του.

- Να μην αποτελεί κώλυμα για τη συνταξιοδότηση η πενιχρή σύνταξη που ενδεχομένως λαμβάνουν ή δικαιούνται να λαμβάνουν ορισμένοι ανασφάλιστοι υπερήλικες από τις χώρες προέλευσής τους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

- Να μην αποτελεί κώλυμα για τη συνταξιοδότηση το προνοιακό ή αναπηρικό επίδομα που ενδεχομένως λαμβάνουν ορισμένοι ανασφάλιστοι υπερήλικες, το οποίο αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση εκτάκτων και ειδικών αναγκών.

- Τέλος, να διασφαλιστεί η επιβίωση και η αξιοπρεπής διαβίωση των ανασφάλιστων αυτών υπερηλίκων, οι οποίοι πολλές φορές ταλαιπωρήθηκαν και βασανίστηκαν στη δύσκολη ζωή τους».





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews