inkomotininews@gmail.com

(VIDEO) Ένα κερί για τους πεσόντες στο καθήκον αστυνομικούς


Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών, κατά το οποίο κλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, στρατιωτικών και πυροσβεστικών αρχών, συνδικαλιστικών οργανώσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία ενστόλων, καθώς και συνδικαλιστικών ενώσεων και επαγγελματικών σωματείων άλλων κλάδων, τέλεσαν από κοινού...
...στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Εν συνεχεία τελέστηκε και Τρισάγιο στο Μνημείο των πεσόντων Αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, και ακολούθως παρατέθηκε καφές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Βασίλειος Καρταλάκης, σημείωσε: «Όλοι μαζί ενωμένοι, κοινωνία και αστυνομία, τιμήσαμε τους ήρωές μας, που υπηρετώντας επάξια το καθήκον τους στη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, χωρίς δεύτερη σκέψη θυσίασαν απλόχερα το θείο δώρο της ζωής, αφήνοντας αναπλήρωτο το κενό στις οικογένειές τους, που έκτοτε βασανίζονται από τον πόνο της απώλειας των μελών τους. Υπενθυμίζουμε στις οικογένειές τους ότι εμείς είμαστε και θα είμαστε γι’ αυτούς παρόντες. Είναι μέλη της μεγάλης αστυνομικής οικογένειας και ως τέτοια μπορούν να απευθύνονται σ’ εμάς για κάθε δύσκολη στιγμή και για κάθε πρόβλημά τους. Θα είμαστε πάντα τα παιδιά τους στη θέση του εκλιπόντος τους παιδιού, οι γονείς στη θέση του εκλιπόντος γονιού, τα αδέλφια στη θέση του εκλιπόντος αδελφού, το στήριγμα στη θέση του εκλιπόντος συζύγου».

Τα κόλλυβα και εδώ ήταν από το
ζαχαροπλαστείο "Κωνσταντίνου"
Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 μέχρι και σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος 121 αστυνομικοί.

«Δυστυχώς αυτό δεν αποτέλεσε ουδέποτε ικανό λόγο για την Πολιτεία ώστε να αναγνωρίσει το αυτονόητο, την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας», τόνισε ο κ. Καρταλάκης, και συμπλήρωσε εγκαλώντας τα κόμματα: 

«Όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας και μας συμπαραστέκονται. Ως δια μαγείας όμως, μόλις πάρουν την κυβέρνηση ξεχνούν τις υποσχέσεις τους και η συμπαράστασή τους περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μια ελληνική σημαία, δηλώσεις συμπαράστασης στις οικογένειες και κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες την ώρα του τραγικού συμβάντος. Ως εκεί που τελειώνει το επικοινωνιακό παιχνίδι. Μετά, δυστυχώς η λήθη. Όμως εμείς,  οι συνάδελφοι, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα αδέλφια  που χάσαμε. Η πληγή μας παραμένει ανοιχτή και ο πόνος της απώλειας ανεξίτηλα χαραγμένος στις ψυχές μας. Κάθε χρόνο, αυτή τη στιγμή οι ήρωές μας, τα αδέλφια μας, είναι μαζί μας, ανάμεσά μας. Αιωνία η μνήμη σας ήρωες! Να είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκεπάζει».

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Βασίλης Καρταλάκης, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ανέγνωσε όλα τα ονομάτα των 121 αστυνομικών που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος: ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews