inkomotininews@gmail.com

Διασυνοριακές επαφές Καραγιουσούφ


Συνάντηση με τον δήμαρχο του Κίρτζαλι της Βουλγαρίας είχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Ο δήμαρχος του Κίρτζαλι Χασάν Αζίζ, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Καρά Γιουσούφ, εκφράζοντας την επιθυμία να γίνονται πιο συχνά εκατέρωθεν τέτοιες επισκέψεις, υπογραμμίζοντας ότι «οι επισκέψεις αυτές ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και μεταξύ των ανθρώπων που ζούνε σε αυτές».

Από τη μεριά του ο κ. Καρά Γιουσούφ ανέφερε ότι...
...«οι γειτονικές χώρες και ειδικά οι δήμοι της παραμεθορίου πρέπει να συνεργάζονται, καθώς τα σύνορα δεν πρέπει να αποτελούν μόνο το όριο μιας χώρας, αλλά ταυτόχρονα περιοχές συνεργασίας όπως για παράδειγμα σε θέματα τουρισμού».

Ο κ. Καρά Γιουσούφ ενδιαφέρθηκε για την τοπική μελισσοκομία και τους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς, και συζήτησε θέματα πιθανής συνεργασίας μεταξύ των μελισσοκομικών συνεταιρισμών Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Τον Έλληνα Βουλευτή συνόδευσε ο  πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ροδόπης Δημήτρης Ζάχος, ο οποίος τόνισε ότι «στην ανάπτυξη της μελισσοκομίας και των δύο χωρών θα μπορούσε να βοηθήσει η μεταξύ τους συνεργασία», και υπογράμμισε ότι «η μελισσοκομία μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πηγή εσόδων στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και ο σημαντικός ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η διασύνδεση των δύο χωρών μέσω του κάθετου άξονα Κομοτηνής- Μακάζα, με τον δήμαρχο του Κίρτζαλι να εκφράζει την ευχή να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση αυτή το συντομότερο δυνατόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews