inkomotininews@gmail.com

Μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου κατά του ρατσισμού


Στα πλαίσια της Ημέρας κατά του Ρατσισμού, οι μαθητές του Β1 τμήματος του ΓΕΛ Ιάσμου, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Τζένης Μιμίκου, πραγματοποίησαν παρουσίαση σχετικής εργασίας τους.

Διαπιστώνοντας ότι ο ρατσισμός βρίσκεται παντού και διαλύει παρέες, σχέσεις προσωπικές και κοινωνικές, αποφάσισαν να...
...ασχοληθούν με τον ρατσισμό γενικά αλλά και μέσα στα σχολεία ιδιαίτερα, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Ούτε ένα θύμα ρατσισμού και βίας μέσα στο σχολείο».

Οι μαθητές περιέγραψαν τον ρατσισμό με τις δικές τους λέξεις: «κακία», «μίσος», «οργή», «βία», «έχθρα προς το διαφορετικό».

Γράφοντας τις ακροστιχίδες του ρατσισμού και του εκφοβισμού, και συμμετέχοντας σε δρώμενο όπου με παραστατικό τρόπο έδειξαν τις καταλυτικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες του ρατσισμού και του εκφοβισμού στον ψυχισμό και στην προσωπικότητα  των εφήβων, κατέληξαν στο συμπέρασμα:

«Εμείς που έτυχε να ζούμε σε μια κοινωνία και να φοιτούμε σε ένα σχολείο που χαρακτηρίζεται από συνύπαρξη διαφορετικών στοιχείων, μπορούμε με σιγουριά να δηλώσουμε ότι είναι τόσα και τόσο δυνατά αυτά που μας ενώνουν και μας κάνουν ΟΜΑΔΑ, που πραγματικά μας κάνουν να νικάμε και να απορρίπτουμε τον ρατσισμό».

Οι συμβουλές τους για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του σχολικού εκφοβισμού:

- Ενημέρωσε έναν ενήλικα.

- Να αποφεύγεις το παιδί που σε εκφοβίζει.

- Κράτα τον θυμό σου.

- Κάνε φίλους, περιστοιχίσου από φίλους.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews