inkomotininews@gmail.com

Την αντίθεσή του στα χρυσωρυχεία εξέφρασε στον Αϊχάν Καραγιουσούφ ο Αθ. Καρούντζος


Το Γραφείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, συνοδευόμενος από τν εκπρόσωπο της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης Ανέστη Στρατιάδη, και συναντήθηκε με τον...
...Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο.

Ο κ. Καρά Γιουσούφ μεταξύ άλλων έθιξε και το θέμα της παρουσίας και δραστηριότητας μεταλλευτικών εταιριών - χρυσωρυχείων στις Σάπες και στο Πέραμα, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο δάσος της Μαύρης Πεύκης που βρίσκεται στην περιοχή του Περάματος. Για το δάσος αυτό έχει επανειλημμένα ζητηθεί από Δημοτικά Συμβούλια, Οικολογικές Οργανώσεις, αλλά και πρόσφατα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καρά Γιουσούφ, να ονομαστεί και να προστατευθεί ως Μνημείο της Φύσης.


Από τη μεριά του ο κ. Καρούντζος απάντησε ότι και εκείνος είναι αντίθετος στην προτιθέμενη δραστηριότητα των χρυσορυχείων, καθώς τα κέρδη προς το δημόσιο θα είναι ελάχιστα έως μηδενικά, και υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να γίνει αναθεώρηση του υπάρχοντος μεταλλευτικού νόμου. Ειδικότερα όσον αφορά το δάσος της Μαύρης Πεύκης, ο κ. Καρούντζος συμφώνησε ότι η δασική αυτή περιοχή έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να χαρακτηριστεί και να προστατευτεί ως Μνημείο της Φύσης, αλλά αυτό που απουσιάζει είναι η πολιτική βούληση, καθώς το δάσος έχει την ατυχία να βρίσκεται σε μια περιοχή που ενδιαφέρει τα χρυσορυχεία.

Τόσο ο κ. Καρά Γιουσούφ όσο και ο κ. Καρούντζος συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να δοθούν αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε και να αποκεντρωθεί στην πραγματικότητα η διοίκηση από τα κέντρα των Αθηνών, αλλά κυρίως για να μπορέσει ο τόπος να αναπτυχθεί άμεσα και αποτελεσματικά. 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews