inkomotininews@gmail.com

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥ ΝΟΥΡΙΑΝ.Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του ΣΤ'3 του 10ου Δημοτικού Σχολείου

  "Ολοι είμαστε  ίσοι,  ζούμε όλοι κάτω από την ίδια σκηνή"
  Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το θέατρο Grips του Βερολίνου. Στη γερμανική εκδοχή του, που είχε τον τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών ήταν Ελληνες.Tο έργο αυτό ανέβηκε από τους μαθητές του ΣΤ'3 του 10ου Δημοτκού Σχολείου Κομοτηνής στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ.Μέσα σε ενάμιση μήνα οι μαθητές με την καθοδήγηση της θεατρολόγου του Σχολείου κ.Βασιλική Παπαντώνη κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο θέαμα σε γονείς και συμμαθητές.

Η παράσταση "Μια γιορτή στου Νουριάν" είναι
περνά πολλά μηνύματα που εναντιώνονται στον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που υπάρχουν σε βάρος διάφορων κοινωνικών ομάδων αλλά και των μεταναστών.
Να επισημανθεί ότι ήταν η τρίτη σχολική παράσταση για φέτος που το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής βοήθησε για την υλοποίηση της,  παρεχόντας ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό  εξοπλισμό  έτσι ώστε να υπάρχει άρτιο τελικό αποτέλεσμα.
 Λίγα λόγια για το έργο.
 Κάθε Σαββατοκύριακο ο εργαζόμενος πατέρας Μπάμπης Παπαδάκης με τα παιδιά του Δώρα και Γιάννη πηγαίνουν για κάμπινγκ. Αυτή τη φορά όμως του έχει πάρει την αγαπημένη του θέση ο κ. Νουριάν με τον γιο του, τον Πιρούζ. Μεγάλο πρόβλημα! Μπορούν τώρα οι δυο μπαμπάδες να περάσουν καλά μαζί; Μπορούν τα παιδιά τους να παίξουν και να διασκεδάσουν παρέα; Και πώς θα μάθουν στην μικρή Πακιστανή που καθαρίζει το κάμπινγκ, να ονειρεύεται στα Ελληνικά; Μα δεν μιλούν την ίδια γλώσσα. Πώς θα συνεννοηθούν; Την απάντηση δίνουν τα ίδια τα παιδιά!... 


(video)

Βασιλική Παπαντώνη

θεατρολόγος 10ου Δημοτικού Σχολείου

Απόσπασμα από την παράσταση
(στο video που ακολουθεί έχει μειωθεί η ποιότητα της εικόνας 
για προστασία των μικρών μαθητών)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews