inkomotininews@gmail.com

Από σήμερα οι δηλώσεις ζημίας από τη χαλαζόπτωση

Τις χαλαζόπληκτες καλλιέργειες επισκέφθηκαν Χατζηοσμάν και προϊστάμενος του τοπικού ΕΛΓΑ.

Τις περιοχές της Ροδόπης που επλήγησαν προχθές από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, επισκέφτηκε με τον προϊστάμενο του καταστήματος ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Πανταζή, ο Βουλευτής...
...ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ο Βουλευτής με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ντόπιους παραγωγούς επισκέφθηκαν τις πληγείσες καλλιέργειες που βρίσκονται στις περιοχές Τσιφλίκι, Μικρό Πιστό, Πρωτάτο, Άμφια, Αρίσβη και Μύστακας.

Οι εκτάσεις που χτυπήθηκαν από το χαλάζι περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα καλλιεργειών, όπως βαμβάκι, καπνό, μπάμιες, κολοκύθια, ηλιόσπορα, καλαμπόκι, δενδρώδεις καλλιέργειες, τριφύλλι και διάφορα άλλα κηπευτικά

Οι ζημιές στην εν λόγω περιοχή καλύπτουν έκταση 12.000-13.000 στρεμμάτων, και το μέγεθος των καταστροφών αγγίζει κατά περιπτώσεις και ξεπερνάει το 70% της συνολικής παραγωγής.

Μεγάλου μεγέθους ζημιές προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση και στο Χαμηλό και σε περιοχές του Ιάσμου.

Ο Βουλευτής ζήτησε την «άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών», ενώ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, Βασίλη Έξαρχο, και δεσμεύτηκε εντός της εβδομάδας να πραγματοποιήσει επαφές με την διοίκηση του ΕΛΓΑ  στην Αθήνα για να μεταφέρει το μέγεθος του προβλήματος.

Ο τοπικός προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Δημήτρης Πανταζής, ενημέρωσε ότι «από αύριο (σ.σ. σήμερα, 11.06) οι πληγέντες παραγωγοί μπορούν να προβούν σε δηλώσεις ζημίας και το ταχύτερο δυνατό θα μεταβούν στις περιοχές οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για εκτιμήσεις». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews