inkomotininews@gmail.com

Νέο συλλαλητήριο συμπαράστασης στον τουρκικό λαό, σήμερα από το ΚΚΕ στην Κομοτηνή

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν εναντίον των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας».

Αυτό τονίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ σε Ροδόπη και Ξάνθη, οι οποίες διοργανώνουν συγκέντρωση...
...σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.

Στην ανακοίνωσή τους ακόμη, επισημαίνουν:

«Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία πυροδοτήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, ύστερα από την επιχείρηση της αστυνομίας να απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονταν στο πάρκο Γκεζί (κοντά στην πλατεία Ταξίμ) και το περιφρουρούσαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, για να απομακρύνουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές.

Στην πραγματικότητα και μέσω των κινητοποιήσεων αναδεικνύονται οι μεγάλες ταξικές αντιθέσεις στην τουρκική κοινωνία που, παρά τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης που απολαμβάνει η αστική τάξη, οι εργάτες αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της τζάμπα δουλειάς, χωρίς δικαιώματα, την ανεργία και τη φτώχεια. Σε μια περίοδο μάλιστα,  όπου η αστική τάξη της Τουρκίας, με όχημα τη θρησκεία, επιδιώκει να διευρύνει την επιρροή της και να ενισχύσει το ρόλο της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και των Βαλκανίων, υπό τη «σημαία» του λεγόμενου «νεο-οθωμανισμού».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας, όπως επίσης και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας που συμμετέχει στις διαδηλώσεις και έγινε στόχος της κρατικής καταστολής και με εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία του στην Άγκυρα.


Σε ένδειξη συμπαράστασης οι Τομεακές Οργανώσεις Ξάνθης και Ροδόπης διοργανώνουν Συγκέντρωση την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews