inkomotininews@gmail.com

Σύμμαχος της Θράκης κατά του χρυσού η Καναδέζα Βουλευτίνα, επικεφαλής των Πρασίνων Elizabeth May

Στη Θράκη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ελλάδα, βρίσκεται η Καναδέζα Βουλευτής και επικεφαλής των Πρασίνων Elizabeth May.

Η κ. May επισκέπτεται την περιοχή ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδική εταιρία...
...στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Συνοδευόμενη από την επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Κατερίνα Γεροστεργίου, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους κατοίκων και αυτοδιοικητικούς φορείς, ενώ εκ μέρους του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, την υποδέχθηκε στο γραφείο του, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου.

«Τιμή για εμάς η παρουσία της στην περιοχή μας, και μια νότα αισιοδοξίας στον αγώνα που δίνουμε κατά της επένδυσης των χρυσωρυχείων», ανέφερε η κ. Νικολάου, για να συνεχίσει λέγοντας πως «της αναλύσαμε διεξοδικά το θέμα του δεκατετράχρονου αγώνα μας, και είπαμε πως οι αυτοδιοικητικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, επιμένουν πως η εξόρυξη δεν μπορεί να γίνει».

Από τη μεριά της η Καναδέζα Βουλευτίνα, επισήμανε πως «αυτά που κάνει η εταιρία δεν είναι συμβατά με τις επιλογές βιώσιμης ανάπτυξης της Θράκης», ενώ σχολιάζοντας και την περιοχή στο Πέραμα υπογράμμισε πως «η El Dorado υποτίμησε τους παράγοντες και δεν είναι δυνατόν αυτή να είναι συμβατή με τις άλλες δραστηριότητες της περιοχής, όπως η γεωργία, η αλιεία, ο τουρισμός».


Τέλος, η κ. May έστειλε μήνυμα προς τους συμπατριώτες της, λέγοντας πως «είναι απόφαση του λαού αν θέλει μια καναδική εταιρία εδώ στην Θράκη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews