inkomotininews@gmail.com

Δεν εγκρίθηκε ανανέωση Μ.Π.Ε. λατομείου στη Θάσο

Στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος (ΕΑΟΠ) της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της ανανέωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για ένα λατομείο το οποίο λειτουργεί στη θέση Δρυμονάρι της περιοχής Θεολόγος...
...Θάσου.

Η περιοχή που βρίσκεται τα λατομείο είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, υπάρχει φώλιασμα αρπακτικών, και το λατομείο είναι ορατό από το παραλιακό μέτωπο, στο οποίο δραστηριοποιούνται τουριστικές επιχειρήσεις.

Η ΕΑΟΠ δεν ενέκρινε την ανανέωση της ΜΠΕ.

Η παρέμβαση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου συνέβαλλε στην ανάδειξη των προβλημάτων της συγκεκριμένης δραστηριότητας.


Η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ», μέλος της ΕΑΟΠ, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση  είναι πολύ σημαντική. Τόνισε δε, ότι «η λειτουργία των επιχειρήσεων εξόρυξης μαρμάρων, η παρακολούθηση, ο έλεγχος της τήρησης των όρων των ΜΠΕ, είναι απαραίτητο να καταγραφούν και να επαναπροσδιοριστεί το θέμα της αδειοδότησης, λειτουργίας και έγκρισης των ΜΠΕ. Η εξόρυξη των μαρμάρων δεν πρέπει να καταστρέφει το περιβάλλον ούτε να παρεμποδίζει άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες μιας περιοχής όπως ο τουρισμός». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews