inkomotininews@gmail.com

(PHOTOS) Διάσωση τραυματισμένου ζαρκαδιού

Όταν υπηρεσίες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συνεργάζονται δίνουν ελπίδα ζωής.

Ένα τραυματισμένο νεαρό ζαρκάδι (Capreolus capreolus), εντόπισαν χθες...
...στα Στενά του Νέστου, δύο φυσιολάτρες περιπατητές.

Άμεσα ενημέρωσαν τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, προσωπικό του οποίου πραγματοποιούσε στο Ανατολικό Δέλτα Νέστου κοινή εποπτεία σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης.

Με τη συνδρομή οδηγών ποταμού του γνωστού γραφείου οικοτουρισμού «Riverland» που υλοποιούσε δράση στην περιοχή, το άγριο ζώο μεταφέρθηκε έξω από την περιοχή των Στενών, και αφού παρελήφθη από την ομάδα επόπτευσης, διακομίστηκε στο κτηνιατρείο της Κικής Τσάκου στην Ξάνθη, όπου μετά από γενική αναισθησία του έγινε περιποίηση και ράψιμο των τραυμάτων που προκλήθηκαν από άγνωστη αιτία στη δεξιά του πλευρά.

Μετά την επιτυχημένη επέμβαση το ζαρκάδι ξύπνησε, η κ. Τσάκου του έδωσε το όνομα το Alfi, και μεταφέρθηκε σε ασφαλείς εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Ξάνθης όπου θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να απελευθερωθεί στην περιοχή του.


Με ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας ευχαριστεί «για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια και ολοκλήρωση της προσπάθειας διάσωσης και δεύτερης ευκαιρίας για ζωή του μικρού Alfi,   τους περιπατητές που το βρήκανε και ξεκίνησαν τη διαδικασία διάσωσης, τους συνεργάτες της Riverland που αρκετές φορές έχουν βγάλει από το Νέστο τραυματισμένα άγρια ζώα, την  κ. Κική Τσάκου, νέα κτηνίατρο που περνάει την αγάπη της για τα άγρια ζώα μέσα από τη δουλειά της, τον Δασοφύλακα κ. Λεωνίδα Ασλανίδη που ως παλιό μέλος του  Ερυθρού Σταυρού, με γνώσεις στην περιποίηση τραυμάτων, συνέβαλε στη σωστή διακομιδή του ζαρκαδιού, τους συναδέλφους του από το Δασαρχείο Ξάνθης για την προετοιμασία του χώρου διαμονής του Αlfi και την περιποίησή του μέχρι να αναρρώσει πλήρως, καθώς και στους πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, που αφανώς συνδράμουν καθημερινά για τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή των άγριων ζώων».  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews