inkomotininews@gmail.com

Κ. Γεροντόπουλος: «Να μας επιστρέψουν οι Γάλλοι τη Νίκη της Σαμοθράκης»

«Να μας επιστρέψουν οι Γάλλοι τη Νίκη της Σαμοθράκης και εμείς οι Εβρίτες θα βρούμε τον τρόπο να τη συντηρήσουμε».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί...
...στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή.
Απαντώντας σε ερώτηση για την εκστρατεία που ξεκίνησαν οι Γάλλοι, ζητώντας δωρεές, προκειμένου να συγκεντρώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, ο κ. Γεροντόπουλος σημείωσε:

«Δεν θα σας μιλήσω ως Υφυπουργός Εξωτερικών αλλά ως Εβρίτης, και πιστεύω ότι εκφράζω με αυτό που λέω τον εαυτό μου αλλά και τους συμπατριώτες μου.

Το σίγουρο είναι πως αν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς εφόσον μας επιστρέψουν το άγαλμα, είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε.

Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες.

Σας ξαναλέω ότι μιλάω για το θέμα που μου θέσατε ως Εβρίτης, και πιστεύω ότι εκφράζω τον εαυτό μου και πιστεύω και τους συμπατριώτες μου».

Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα να γίνουν τα απαραίτητα έργα, τόσο για την αποκατάσταση και συντήρηση της Νίκης της Σαμοθράκης, όσο και για τον χώρο που θα την φιλοξενήσει σε μια τέτοια περίπτωση, εν μέσω περιορισμένων οικονομικών, απάντησε:

«Αυτά τα έργα στη Σαμοθράκη γίνονται. Η εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη Σαμοθράκη, και καθημερινά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές, αλλά πάνω απ' όλα οι αρχαιολογικοί της θησαυροί. Για μας η Σαμοθράκη είναι ένα διαμάντι στην περιοχή της Θράκης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews