inkomotininews@gmail.com

(video/photos)Τριήμερο εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδιάς και Φίλων.

Για ένα τριήμερο η παράδοση χτυπά στη Καρυδιά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς και Φίλων.
Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στη Καρυδιά. Πρόκειται για ένα θεσμό πλέον με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των απανταχού Καρυδιωτών.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου αναβίωσαν τα  θρακιώτικα παιχνίδια  για τους μικρούς φίλους. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι έκαναν ένα ταξίδι στα παιδικά ανέμελα χρόνια των προγόνων τους.Την Κυριακή 4 Αυγούστου η Παραδοσιακή βραδιά με τη συμμετοχή των  χορευτικών τμημάτων τηγς Καρυδιάς Γρατινής,Κοσμίου Εβριτών και Θρυλορίου.Τα συγκροτήματα συνόδευε η ορχήστρα ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ,ενώ τη Δευτέρα 5 Αυγούστου Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική , άφθονα σουβλάκια και φυσικά δωρεάν ρετσίνα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς ιδρύθηκε το 1982 από σαράντα και ένα ιδρυτικά μέλη. Σκοπός της ίδρυσής του μεταξύ άλλων, η αναβίωση και διατήρηση των παραδόσεων του χωριού Καρυδιά, που κατοικείται από Ανατολικοθρακιώτες, Μικρασιάτες και ολίγους Πόντιους, όλοι πρόσφυγες του 1922.Από το χρόνο της ίδρυσής του και μετά συμμετείχε σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του βιοτικού, πολιτιστικού, οικονομικού, μορφωτικού επιπέδου του χωριού της Καρυδιάς, που ήταν και ο κυριότερος σκοπός της ίδρυσής του. 



(VIDEO)
 Δεληγεωργίου Χρήστος
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς.
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσμίου
 Πολιτιστικός Σύλλογος Εβριτών Ν.Ροδόπης
Συλλόγος Ποντίων Θρυλορίου
"Η Κερασούντα και το Γαρς"
 φωτοστιγμιότυπα






















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews