inkomotininews@gmail.com

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κομοτηνή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στην Κομοτηνή, ακόμη πιο πλούσιο από άλλες χρονιές. Νέοι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να 'ρθουν πιο κοντά με την πολιτική πρόταση της ΚΝΕ...
...και του ΚΚΕ.

Το Φεστιβάλ ανέδειξε πολύμορφα το σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη» βασισμένο στην εθελοντική δουλειά και προσφορά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ. Έδωσε βήμα στην καλλιτεχνική δημιουργία, εκείνη που καλλιεργεί την αγωνιστικότητα και την αντοχή στις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Στα πλαίσια αυτής της τέχνης που δεν είναι για λίγους, αλλά για πολλούς, η καλλιτεχνική ομάδα της ΝΟ Ροδόπης της ΚΝΕ δημιούργησε και παρουσίασε ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ, το οποίο μέσα από τραγούδι, απαγγελίες ποιημάτων και θέατρο ανέδειξε την πραγματική ρίζα του φασισμού και του πολέμου, που δεν είναι άλλη από την ουσία του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, και τον τρόπο να απαλλαγούμε από αυτά μέσα από την κατάκτηση της εξουσίας από το λαό.

Στη σκηνή του Φεστιβάλ διαβάστηκε επίσης ποίημα της φοιτήτριας Ρωξάνης Διαμαντούδη, φίλης της ΚΝΕ, που το συνέθεσε με αφορμή το 39ο Φεστιβάλ και εμπνευσμένη από την ομορφιά και την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία ως απόρροια του ανταγωνισμού μεταξύ των ίδιων των καπιταλιστών, την εντεινόμενη επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά και τη διάλυση στην Παιδεία που φέρνει το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο».Έκανε αναφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και συγκεκριμένα της Θράκης και πώς αυτές μόνο με κυρίαρχο το λαό μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός του. Στην ομιλία παρουσιάστηκε ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να φέρει το λαό στο προσκήνιο και θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των αναγκών του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε χώρο που ζουν και εργάζονται η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με live από μαθητικά συγκροτήματα της πόλης και συναυλία από τους Χάρη Κυρατζόγλου και Χάρη Τήλιο. Για πρώτη φορά στην Κομοτηνή στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε με επιτυχία παιδότοπος, όπου οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο με θέμα τον Πόλεμο και την Ειρήνη, να παίξουν, αλλά και να δημιουργήσουν οι ίδιοι.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που την είδατε την επιτυχία; Τα 20 άτομα που μάζεψε;

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews