inkomotininews@gmail.com

Σήμερα ο Καραγκιόζης στην πλατεία Καραϊσκάκη

Ένα ακόμη διασκεδαστικό μα και διδακτικό συνάμα, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό βράδυ, περιμένει απόψε Τρίτη 10 του μήνα και ώρα 8 μ.μ., όσους μικρούς και μεγάλους βρεθούν στην...
...πλατεία Καραϊσκάκη των Στρατώνων.

Μια παράσταση Καραγκιόζη άλλωστε, από το μοναδικό Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, είναι ότι καλύτερο πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι και τον δύσκολο χειμώνα που επέρχεται…

Πάντα επίκαιρος και σύγχρονος ο Καραγκιόζης, με κοινωνικά αλλά όχι ψυχολογικά προβλήματα, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες επιβίωσης με κέφι και χιούμορ, στέλνει τα δικά του μηνύματα δανειζόμενος στοιχεία και της Παπαδιαμάντειας σκέψης.

Ο κ. Βουλτσίδης με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ
Κομοτηνής κ. Λιβεριάδου 
Ο Καραγκιόζης λοιπόν, μετά από πολλά χρόνια βγαίνει ξανά στους δρόμους της Κομοτηνής, «διότι αυτός μπορεί να κυκλοφορεί, άλλοι κρύβονται», όπως λέει με νόημα ο καραγκιοζοπαίχτης-σκηνοθέτης-ποιητής Γιάννης Βουλτσίδης, εξάροντας τη συνεργασία του με τον Δήμο και προτείνοντας την επέκταση της σύμπραξης με στόχο τη δημιουργία, γιατί όχι, ακόμη και ενός φεστιβάλ ή μιας σχολής της τέχνης του Καραγκιόζη.

Η αυριανή είναι η τρίτη και τελευταία μιας σειράς παραστάσεων που διοργάνωσε τις τελευταίες μέρες η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Παρουσιάζεται το έργο «Ο καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσωνα», συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ στο τέλος της παράστασης, ξανά με διδακτικό τρόπο, ο κ. Βουλτσίδης μοιράζει στα παιδιά φιγούρες της μεγάλης οικογένειας του θιάσου του Καραγκιόζη.

Τις φιγούρες και τα σκηνικά της παράστασης επιμελείται η Γεωργία Γιαννοπούλου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews