inkomotininews@gmail.com

Σημαντική ημερίδα στην Κομοτηνή για την αναγκαιότητα πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων

Ημερίδα με θέμα «Η αναγκαιότητα πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων για ένα βιώσιμο μέλλον», συνδιοργανώνει στις 13 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΑ» στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ροδόπης...
...με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το παράρτημα Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και την ΕΑΣ Ροδόπης.  

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην τεκμηριωμένη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων με χειροπιαστά παραδείγματα, και στην προώθηση γόνιμου προβληματισμού, προκειμένου να υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων της περιοχή μας, και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, «βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι εξελίξεων για τη χώρα και τον τόπο μας, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι η παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, μπορεί να ανοίξει δρόμους καλύτερης προβολής και της χώρας και της περιοχής, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά μας, να βοηθήσει να αξιοποιήσουμε καλύτερα το ιδιαίτερο και διαφορετικό του τόπου μας  – ουσιαστικά ίσως είναι μονόδρομος για ένα βιώσιμο μέλλον».

Δεδομένου οτι η σύγχρονη τάση στην αγορά των γεωργικών προϊόντων απαιτεί ποιότητα, ασφάλεια και  επωνυμία, οι διοργανωτές της ημερίδας εκτιμούν ότι «είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος έγκυρα και έγκαιρα ποιά είναι τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα της πιστοποίησης, ώστε να σχεδιάσει και να προγραμματίσει σωστά τις δράσεις και πρωτοβουλίες του, προκειμένου να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες και να δημιουργήσει βιώσιμες προοπτικές».

Εξάλλου, κοινό τόπο αποτελεί η άποψη, οτι ο Έλληνας αγρότης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι από τη στιγμή που οι τιμές συμπιέζονται, είναι ανάγκη να ασχοληθεί περισσότερο με την υπεραξία του προϊόντος του.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής μας, όσο και αν αυτό είναι δύσκολο στη σημερινή οικονομική συγκυρία», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με την αισιόδοξη πεποίθηση, οτι «με οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να ξεκολλήσουμε από το “δεν γίνεται”».


Κοντολογίς, αναμένεται μια άκρως ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και εποικοδομητική για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής ημερίδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews