inkomotininews@gmail.com

Παραδίδει τη σκυτάλη ο Σ. Μαρούδας

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Ισότητας & Αλληλεγγύης», κύριος Σταμάτης Μαρούδας, αναφέρει:

«Πριν λίγα χρόνια συμφωνήσαμε ότι δεν θα εμπλακούμε εις την πολιτική ζωή για να κάνουμε καριέρα, ούτε σταδιοδρομίες στην υπηρεσία της απάνθρωπης τάξης πραγμάτων και της βαρβαρότητας που έχουν κατασκευάσει οι άλλοι.

Εμείς εμπιστευόμαστε τη νεολαία γιατί είναι το μέλλον της κοινωνίας μας και ότι πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής στις λειτουργίες και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας. Εμπιστευόμαστε τους νέους γιατί με τη φαντασία τους, την ελεύθερη και δημιουργική τους σκέψη, θα εμπλουτίσουν τη δράση μας για την πόλη.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες, η πολιτική πρέπει να αιμοδοτηθεί από νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Πρέπει να επανορθώσουμε το κύρος της πολιτικής στα μάτια των νέων ώστε να τους δώσουμε κίνητρο να αναμειχθούν στα δημόσια πράγματα.

Η κρίση της πολιτικής όπως εκδηλώνεται με σκάνδαλα, ημετεροκρατία, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κομματική μισαλλοδοξία, αποτρέπει τη νέα γενιά από το δημόσιο στίβο και τη σπρώχνει να αυτοεγκλωβιστεί στο αδιέξοδο καβούκι της ιδιωτικής επανάπαυσης.

Το πρώτο βήμα είναι να εμπιστευτούμε, να προσελκύσουμε τους νέους, να αποκαταστήσουμε την ίση μεταχείριση και την αξιοκρατία.

Όσο η κοινωνία μας προάγει το ρουσφέτι και την ημετεροκρατία, δικαίως συγκεντρώνουμε την απέχθεια των νέων. Η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια είναι αυτά που πρέπει να τους εμφυσήσουμε και όχι η οσφρυοκαμψία και ο εξευτελισμός για μια θέση εργασίας.

Τη σκυτάλη της παράταξης να αναλάβουν νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, που εμφορούνται από σθένος και δυναμισμό. Ας τους εμπιστευτούμε παραχωρώντας τη θέση μας.

Η πολιτική εξελίσσεται σε μια σύνθετη και πολύπλοκη επιστήμη, που απαιτεί ποικίλες γνώσεις και κατάκτηση της τεχνολογίας και πληροφορικής, οι νέοι κατά τεκμήριο έχουν αυτά τα εφόδια. Εκείνο που χρειάζεται είναι να τους εμπνεύσουμε, να τους δώσουμε πρότυπα προς μίμηση και όχι παραδείγματα προς αποφυγή, πράγμα που προσπαθώ και ο ίδιος να μην αποτελέσω.

Η αξιοποίηση της γυναίκας εντάσσεται στο ίδιο κεφάλαιο εμπλουτισμού της πολιτικής. Η σύγχρονη γυναίκα, καταρτισμένη, χειραφετημένη και δυναμική, είναι έτοιμη να επιβιβαστεί με την ίδια επιτυχία στο τραίνο της πολιτικής, είναι δύσκολοι καιροί αλλά η επιτυχία είναι δεδομένη».

Σταμάτης Μαρούδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Ισότητας & Αλληλεγγύης»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews