inkomotininews@gmail.com

Ποδηλατικές Ακαδημίες από τον "Θράκα Ιππέα" Κομοτηνής

Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασαν τα πεπραγμένα του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής «Θράκα Ιππέα» στους τελευταίους μήνες από την επαναδραστηριοποίησή του, καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια, στα οποία εντάσσεται και η δημιουργία ακαδημιών με ιδιόκτητα ποδήλατα...
...έδωσαν ο πρόεδρος Κυριάκος Γκογκότσης, ο αντιπρόεδρος Γεράσιμος Ξαγοράρης, και ο αθλητής και προπονητής του συλλόγου Χαρούν Μολλά.

Απώτερος σκοπός του «Θράκα Ιππέα» είναι η διάδοση της ποδηλασίας στη πόλη. Δίνει μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά. Μέσα από την ποδηλασία τα παιδιά μπορούν να αναπτυχθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής αλλά και το περιβάλλον. Η ποδηλασία βοηθά τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, γιατί δημιουργεί ερεθίσματα υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

3ος στο πρόσφατο σιρκουί Θεσ/νίκης (175 χλμ)
ο αθλητής του "Θράκα Ιππέα" Θανάσης
Σκαπαριώτης, πρώτος από αριστερά
Στόχοι του συλλόγου ταυτόχρονα, είναι η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της αξίας του αθλητισμού, όχι μόνο ως μέσου διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής, η γνωριμία με το ποδήλατο και η στήριξη των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό, καθώς επίσης η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και η διασφάλισης της υγείας και της φυσικής κατάστασής τους.

Ο «Θράκας Ιππέας» ιδρύθηκε το 1999 αλλά το 2011 αδρανοποιήθηκε. Επαναλειτουργεί ωστόσο από τον περασμένο Ιούνιο και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) καθώς και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης  (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.).

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ: 2531021385 – 6948367887, e-mail: thrakasippeas@otenet.gr, site: www.thrakas-ippeas.com

ΒΙΝΤΕΟ
Κ. Γκογκότσης
Πρόεδρος «Θράκα Ιππέα»

Τα τμήματα ακαδημιών στοχεύουν στη δημιουργία νέων αθλητών που θα συνεχίσουν τις ήδη υπάρχουσες επιτυχίες του αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου.

ΒΙΝΤΕΟ
Γ. Ξαγοράρης
Αντιπρόεδρος «Θράκα Ιππέα»

Ένας από τους προπονητές, είναι ο 22χρονος φοιτητής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ Χαρούν Μολλά, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης.

ΒΙΝΤΕΟ
Χ. Μολλά
Προπονητής ποδηλασίας «Θράκα Ιππέα»

Παράλληλα, και ως κεντρικός στόχος του «Θράκα Ιππέα» για το 2014, είναι η διοργάνωση πανελλήνιου αγώνα στο πλαίσιο των «Ελευθερίων Κομοτηνής», σε μια διαδρομή που θα αναδεικνύει την ιστορία και το φυσικό κάλλος του Δήμου.

ΒΙΝΤΕΟ
Κ. Γκογκότσης
Πρόεδρος «Θράκα Ιππέα»

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Εκμάθηση τεχνικής οδήγησης ποδηλάτου
Από τη στιγμή που το παιδί μάθει να ισορροπεί στις δύο ρόδες, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διδαχθεί μέχρι να μπορέσει  να χρησιμοποιεί σωστά το ποδήλατό του. Σ' αυτή την πρώτη φάση τα παιδιά μαθαίνουν ποια είναι η σωστή στάση του σώματος πάνω στο ποδήλατο όταν τρέχουν σε ευθεία, στις στροφές, στην ανάβαση και στην κατάβαση, όταν θέλουν να αποφύγουν ένα εμπόδιο, κ.τ.λ. Μαθαίνουν επίσης να χρησιμοποιούν σωστά τις ταχύτητες και τα φρένα .

Κυκλοφοριακή αγωγή
Επειδή η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών είναι πρωταρχικό μέλημα του Συλλόγου, το πρώτο πράγμα που τους διδάσκεται, είναι η απαραίτητη χρήση του κράνους και τα βασικά σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατά δεύτερον, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη, πώς να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα και πώς να προειδοποιούν τους οδηγούς για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνουν.

Γνωριμία με όλες τις μορφές του αθλήματος
Η Ακαδημία ποδηλασίας λειτουργεί ως φυτώριο ανάδειξης νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν αργότερα το αγωνιστικό τμήμα, για αυτό έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με όλες τις μορφές του αθλήματος (δρόμου, ορεινή ποδηλασία, bmx, κ.τ.λ.), και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για το τι τους ταιριάζει καλύτερα.

Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής
Σε όσα παιδιά ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος ή επιθυμούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση μέσα από τη σωστή διατροφή, παρέχονται ειδικές συμβουλές και προγράμματα.

Βελτίωση φυσικής κατάστασης
Η ποδηλασία είναι το μοναδικό άθλημα που χωρίς να καταπονεί τις κλειδώσεις (αφού δεν υπάρχει άμεση επαφή με το έδαφος), δίνει τη δυνατότητα στον αθλούμενο να δουλεύει για πολύ ώρα αναερόβια χωρίς να κουράζεται. Με αυτό τον τρόπο επέρχεται πολύ γρήγορα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αντοχής.

Αγωνιστική συμπεριφορά
Τα παιδιά μαθαίνουν πως θα συμπεριφέρονται στους αγώνες, πως θα αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους, πως θα προφυλάσσουν τους εαυτούς τους και τους συναθλούμενούς τους από φυσικά εμπόδια, και πως θα προλαμβάνουν τα ατυχήματα στη διάρκεια ενός αγώνα.

Συμμετοχή σε αγώνες
Οι αθλητές της Ακαδημίας παίρνουν μέρος σε όλους τους διασυλλογικούς αγώνες και στις διοργανώσεις τοπικών κυπέλλων και πρωταθλημάτων, με αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες είναι μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, γιατί τους δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη όσα έχουν μάθει, να αναμετρηθούν με παιδιά της ηλικίας τους  από άλλες πόλεις, και με τον καιρό να αισθανθούν μέλη της ευρύτερης οικογένειας της ποδηλασίας.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Οι Ακαδημίες του "Θράκα Ιππέα" διαθέτουν
ιδιόκτητα ποδήλατα για τα παιδιά που
ενδεχομένως δεν έχουν δικό τους ποδήλτο
Μίνι Μικρών (8-10 χρόνων)
Για παιδιά Β΄ έως Δ΄ Δημοτικού, με κύριο στόχο τη γνωριμία τους με τις βασικές δεξιότητες αλλά και την ανάπτυξη των φυσικών  ικανοτήτων μέσα από παιχνίδια. Περιλαμβάνει δύο προπονήσεις την εβδομάδα διάρκειας 75 λεπτών έκαστη.  Ο ετήσιος προγραμματισμός περιλαμβάνει αντοχή, δύναμη, ευκαμψία, επιδεξιότητα, ικανότητα κιναίσθησης, ικανότητα προσανατολισμού, ικανότητα αντίδρασης, ικανότητα ρυθμού και ικανότητα ισορροπίας.

Μίνι Μεγάλων (11-12 χρόνων)
Για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, με κύριο στόχο την ανάπτυξη των ειδικών δεξιοτήτων του αθλήματος με μεγαλύτερη έμφαση στη φυσική τους κατάσταση, με δύο προπονήσεις ανά βδομάδα, διάρκειας 75 λεπτών 1:15. Ο ετήσιος σχεδιασμός περιλαμβάνει αντοχή, δύναμη, ευκαμψία, επιδεξιότητα και ταχύτητα.

Προαγωνιστικά τμήματα - Παμπαίδων / Πανκορασίδων (13-14 χρόνων)
Για παιδιά Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. Περιλαμβάνει συστηματικότερη, ειδική προπόνηση, και προσπάθεια συλλογής αγωνιστικών εμπειριών. Προβλέπονται τέσσερις  προπονήσεις ανά εβδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών, και το ετήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει αντοχή, δύναμη, ευκαμψία.

ΕΓΓΡΑΦΗ
Για την εγγραφή του αθλητή / τριας, χρειάζονται:
- Πιστοποιητικό γέννησης από τον Δήμο για αθλητική χρήση.
- Τρεις πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας.
- Πιστοποιητικό υγείας από καρδιολόγο ή παθολόγο που να βεβαιώνει ότι ο αθλούμενος είναι υγιής και σε θέση να ασκείται.
- Συμπλήρωση του δελτίου εγγραφής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από τον γονέα του αθλητή.
- Ποσό 15 ευρώ για την έκδοση του δελτίου αθλητικής ιδιότητας.

ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Μίνι μικρά (8-10 χρονών): 15 ευρώ
- Μίνι μεγάλα (11-12 χρονών): 15 ευρώ
- Παμπαίδες – Πανκορασίδες: 20 ευρώ


1 σχόλια:

Unknown είπε...

Bravo poli kali doulia !

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews