inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) 3 τρισ. χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

8.500 αρχαία ελληνικά αντικείμενα κλεμμένα από τους Γερμανούς κατά την κατοχή – Σχετική έκθεση του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας από το…1946!

«Αυτοί που μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο μας χρωστούν. Μας έχουν κλέψει και 8.500 αρχαία αντικείμενα»! Αυτό τόνισε σε διάλεξη που έδωσε ο Καθηγητής Λαογραφίας Γιώργος Λεκάκης, στην «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη»...
...στην Κομοτηνή.

Ο κ. Γιώργος Λεκάκης με τον Δ/ντή της "Κιβωτού Δόμνας
Βιζβίζη", γεωστρατηγικό αναλυτή κ. Ιωάννη Φριτζαλά.

Εδώ και μια τριακονταετία «καμία κυβέρνηση δεν κίνησε το θέμα», καταγγέλλει ο κ. Λεκάκης.


Ο Καθηγητής χαρακτηρίζει ως «μπαταχτσήδες της Ευρώπης» τους Γερμανούς, σημειώνοντας πως διεθνείς κύκλοι των γραμμάτων και των τεχνών τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας.


Τουλάχιστον 1,5 τρισ. αποτιμώνται οι αρχαίοι ελληνικοί θησαυροί που εκλάπησαν από τους Γερμανούς, ενώ στο 1,2 τρισ. ανέρχονται οι οφειλούμενες αποζημιώσεις από τις καταστροφές των υποδομών, του πρωτογενούς τομέας και το κατοχικό δάνειο. Όλα μάλιστα αυτά, καταγράφονται από το 1946 (!) σε έκθεση του Υπουργείου Παιδείας!



Κατά τη διεθνή νομολογία, αν η Γερμανία δεν μπορεί να υποδείξει που βρίσκονται σήμερα τα αρχαία κλεμμένα αντικείμενα, οφείλει να τα αποζημιώσει.


* Αρχική φωτό: η αποκαλυπτική σχετική έκθεση του ελληνικού υπουργείου παιδείας από το 1946 (!), δημοσιεύεται στο βιβλίο του κ. Λεκάκη «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Γερμανικής Κατοχής».

8.500 αρχαία αντικείμενα κλεμμένα από τους Γερμανούς

Σχεδόν 3 τρισ. η αποζημίωσή τους κύριοι πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες!

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε βιβλιοπαρουσίαση κάθε νέου βιβλίου του Λαογράφου, Συγγραφέα, Δημοσιογράφου, Αρθρογράφου και στιχουργού, Γιώργου Λεκάκη στην Κομοτηνή, καθηλώνεται μαθαίνοντας για την αποκρύβουσα -από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν -«εθνική αλήθεια», όπως τόνιζε ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός(«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ότι είναι αληθές»).

Για άλλη μια φορά στην κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη, άλλη μια Παρασκευή για περίπου τρεις και παραπάνω ώρες, ο Γιώργος Λεκάκης, φώτιζε μια τεράστια πτυχή της Ελληνικής Ιστορίας, έτσι όπως αυτή μελανά αποτυπώνεται στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής 1941-1944 και όχι μόνο…Οι Γερμανοί από την εποχή του Όθωνα, όπως αποδεικνύεται, διάφορους τρόπους είχαν βάλλει στο στόχαστρο την Χώρα μας και κυρίως τον πλούτο της, την ιστορία της,  το κλίμα της, αυτό το φως, που δυστυχώς εμείς όλοι δεν το βλέπουμε…Φωτογραφήσεις, χάρτες, αλλά και κλοπές αρχαιολογικών  ευρημάτων, με κάθε τρόπο και χωρίς καμμία ντροπή, γιατί ακριβώς αυτή είναι η νοοτροπία τους: Η ΚΛΟΠΗ!!!

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Γερμανικής Κατοχής», είναι το θέμα του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάδμος», που πάει για Τρίτη έκδοση μια και εξαντλήθηκαν οι πρώτες.

Οκτώμιση χιλιάδες είναι ο αριθμός των κλαπέντων αρχαιολογικών αντικειμένων(ειδώλια, κομμάτια που τεμάχιζαν ένα άγαλμα, ή από ολόκληρες παραστάσεις, ή κιονόκρανα, ή στήλες…ή…ή…ή…). Ο αριθμός αυτός προκύπτει από κατάλογο του υπουργείου Παιδείας του 1946, όπου ζήτησαν τότε οι αρχές να γίνει, προκειμένου να κάνουν μια απογραφή των κλαπέντων…Μετά από αυτό τίποτα…

Τα κλαπέντα αρχαία αντικείμενα  μεταφέρονταν μέσω υπερφορτωμένων  καραβιών…για να στολίσουν αυλές, σαλόνια, για να αποκτήσουν αξία κάποιοι και να γίνουν λόρδοι, ή ακόμα για να γίνουν σημαντικοί και να τους πει το ΝΑΙ η εκλεκτή της καρδιάς τους(σ.σ. όπως ο Έλγιν…αλλά τελικά τον εγκατέλειψε η…κυρία). Να μην αναφερθούμε για το πώς συμπεριφέρονταν στα μνημεία, οι Γερμανοί όπως στην Ακρόπολη, όπου ουρούσαν και αποπατούσαν, ή έκαναν τις ερωτικές τους συνευρέσεις, λέγοντας ότι δεν γράφει καμιά ταμπέλα που να λέει που είναι η τουαλέτα, ή ότι απαγορεύεται κάτι εδώ. «Δεν νομίζετε ότι είναι ιερός χώρος» έλεγαν οι φύλακες, για να εισπράξουν  ως απάντηση, ραπίσματα και απειλές με πιστόλι στον κρόταφο.

Εννοείται ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκλεβαν από τον αρχαιολογικό πλούτο της Ελλάδας μόνο οι Γερμανοί, αλλά και οι Ιταλοί και Άγγλοι και οι Πορτογάλοι(σ.σ. όπως επισήμανε ο κ. Λεκάκης δεν είναι τυχαία η παροιμία του λαού μας: Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι…αυτούς  και τις πράξεις τους υπονοούσε και στιγμάτιζε ο σοφός λαός μας).

«Αλλά επειδή, αυτή τη στιγμή μας κουνάει το δάκτυλο η Γερμανία, ας μάθει λοιπόν ο Ελληνικός λαός ότι: Η Γερμανία μόνο από τις κλοπές των 8.500 αρχαίων αντικειμένων, η οποία θα πρέπει να τα αποδώσει πίσω…Αν δεν τα έχει, οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα με το ποσό των 1,5 τρις ευρώ. Εννοείται ότι σε αυτές τις αποζημιώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι καταστροφές στα μνημεία, οι οποίες είναι ανυπολόγιστες, καθώς τα μνημεία θεωρούνται ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ. Επίσης εννοείται ότι αυτές οι αποζημιώσεις είναι κάτι διαφορετικό από τις Γερμανικές Αποζημιώσεις  και του Κατοχικού δανείου, το οποίο από μόνο του τιμάται στα 1,2 τρις. Αν προσθέσουμε και το ποσό των κλαπέντων αρχαιοτήτων, φτάνουμε στο 2,7 τρις. Ευρώ. Είναι ικανοποιημένη η κ. Μέρκελ, που μας κουνάει το δάκτυλο και ζητάει και άλλα μέτρα, ή πρέπει να ενημερωθεί από αυτά που λένε οι αξιωματούχοι της, ότι αν η Ελλάδα εγείρει θέμα αποζημιώσεων, θα μας πάρει και τα σώβρακα», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Λεκάκης.

Επίσης κάλεσε  τον Ελληνικό  λαό να  ξεβολευθεί από την επιβαλλόμενη από άλλους νιρβάνα, καταναλωτικό μοντέλο, να απαιτήσει εξηγήσεις γιατί τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση, για την αποκατάσταση από πλευράς Γερμανίας αυτής της τεράστιας αδικίας, μια και οι άλλες χώρες όλο και κάτι έχουν δώσει, αλλά σε τελική ανάλυση «δεν μας κουνούν και το δάκτυλο».

Αυτό βέβαια για να γίνει, θα πρέπει να σημάνει μια μεγάλη αλλαγή για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι τώρα μέσα στην κρίση είναι ευκαιρία για να αφυπνισθούν,   να ψάξουν, μάθουν, να ενδιαφερθούν επιτέλους για ποιο λόγο, οι άλλοι βλέπουν ένα φως και προσπαθούν να το κλέψουν, ενώ ο ίδιος  το  αγνοεί επιτρέποντας τους άλλους να το κάνουν και να  καπηλεύονται την ιστορία του. Αν γίνει αυτή η αλλαγή, τότε θα είναι διαφορετικοί και οι πολιτικοί που θα ψηφίζουν και θα συμπεριφέρονται όπως οι πραγματικοί Έλληνες Ηγέτες και όχι σαν Ανθέλληνες.

ΥΓ: Ας εντυπωθεί αυτός ο αριθμός στο μυαλό μας και όχι μόνο να αποθηκευθεί το βιβλίο στην βιβλιοθήκη μας: 8.500 αρχαία αντικείμενα, έχουν κλαπεί από τους Γερμανούς και μας οφείλουν γι’ αυτά 1,5 τρις. Ευρώ και ας το επαναλαμβάνουμε και ας απαιτήσουμε από τους πολιτικούς για την καταβολή αυτών, μια και όπως δείχνουν τα πράγματα η Γερμανία δεν θα το αποφύγει τελικά.

Μ.Β.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews