inkomotininews@gmail.com

Το ΚΚΕ για το Σισμανόγλειο νοσοκομείο Κομοτηνής

Μια ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για το νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, τονίζοντας:
«Σε υποβάθμιση οδηγείται το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», καθώς οι κλινικές του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ορθοπεδικής κλινικής, της οποίας η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω της απουσίας του ενός και μοναδικού ειδικού ορθοπεδικού γιατρού, ο οποίος έπρεπε να πάρει τα ρεπό του. Στην συγκεκριμένη κλινική υπηρετούν ένας ειδικός γιατρός, τέσσερις ειδικευόμενοι και ένας αγροτικός γιατρός αποσπασμένος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την παρουσία τουλάχιστον ενός ειδικού γιατρού, με αποτέλεσμα οι ειδικευόμενοι να μην έχουν πλέον αντικείμενο και να μην μπορούν να αναλάβουν καμία ευθύνη απέναντι στους ασθενείς.

Να σημειώσουμε ότι για την ορθή λειτουργία της κλινικής επιβάλλεται να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις ειδικοί γιατροί καθώς επίσης και άλλοι τέσσερις ειδικευόμενοι.  Η ορθοπεδική κλινική δέχεται περισσότερα από 30 περιστατικά στις εφημερίες της.

Αντίστοιχο πρόβλημα έχει αντιμετωπίσει και η ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Νοσοκομείου, η οποία είχε αναστείλει την λειτουργία της το καλοκαίρι, όταν ο μοναδικός ειδικός γιατρός πήρε άδεια. Ενώ η Χειρουργική κλινική λειτουργεί μόνο με δύο χειρούργους.

Η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά εργαζόμενοι κι ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» είναι δραματική και είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με στόχο την εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

- Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό) με βάση τις ανάγκες για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας των κατοίκων της περιοχής.

- Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews