inkomotininews@gmail.com

Σε δράση το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής

Ενημερωτικές δράσεις για την παρουσίαση των υπηρεσιών του στο κοινό, πραγματοποίησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών...
...σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Στο χώρο του Κέντρου εξελίχθηκαν βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες μετείχαν φοιτητές και πολίτες. Επιπλέον, εθελοντές του Κέντρου,  διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ενώ πραγματοποιήθηκε και προβολή ταινίας , στην αίθουσα της Καπναποθήκης του Δήμου. Προηγήθηκαν της προβολής, σχετικές ομιλίες των στελεχών του Κέντρου, της ψυχολόγου Ελισσάβετ Λιούρτα  και της νομικού Παρασκευής Κοτζαθανάση. .

Οι δράσεις εξελίχθηκαν από το πρωί έως αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, με την εθελοντική συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών  του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μελών του τοπικού παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού, και μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012, ωστόσο ξεκίνησε να δέχεται αιτήματα για συμβουλευτική υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2013. Από τον περασμένο Ιούλιο είναι πλήρως στελεχωμένο, λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, παρέχοντας ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη γυναικών θυμάτων βίας.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Ευστρατία Γουντουδάκη, διαπιστώνεται «κινητικότητα» αναφορικά με την προσέλευση και τη ζήτηση των ειδικών υπηρεσιών που παρέχονται στο πλαίσιο της λειτουργίας του.

Η κ. Γουντουδάκη σημείωσε ότι εκτός από προσωπικά ραντεβού στο Κέντρο, τα στελέχη, παρέχουν συμβουλευτική και δια τηλεφώνου, στο 25310 33290, προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάλογα αιτήματα γυναικών από γειτονικές περιοχές. Παράλληλα για τον ίδιο σκοπό λειτουργεί και η πανελλαδική γραμμή εξυπηρέτησης 15900 από την οποία γίνεται παραπομπή στο κοντινό συμβουλευτικό κέντρο.  

Το έργο και  τη λειτουργία της νέας δομής θα υποστηρίξει και το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των φοιτητών του σε δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν και μέσα στο προσεχές μέλλον. Επιπροσθέτως, όπως σημείωσε η επίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας Σεβαστή Χατζηφωτίου, " σε απόλυτη συνεργασία" θα προχωρήσουν πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον τομέα της εκπαίδευσης προς τους φοιτητές αλλά και τα στελέχη του Κέντρου. Σημειώνεται ότι στο πρώτο έτος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης διδάσκεται μάθημα για την παιδική προστασία και την ενδοοικογενειακή βία, ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου του Συμβουλευτικού Κέντρου.  


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews