inkomotininews@gmail.com

Μειονοτικός συνδυασμός με βλέψεις για δεύτερο γύρο στoν Δήμο Κομοτηνής

Κόντρα στις προβλέψεις ότι μετά από την «χαμηλή πτήση» του «Πρώτου βήματος για την Ισότητα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέμβριο 2010, το… δεύτερο βήμα θα αναβαλλόταν μέχρι νεοτέρας, μαθαίνουμε τελικά ότι όχι μόνο οριστικοποιήθηκε η κάθοδος ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στις επικείμενες εκλογές για το δήμο Κομοτηνής, αλλά ο πήχης πλέον ανέβηκε ψηλά, στοχεύοντας...
...στην κατάληψη της δεύτερης θέσης!

Η οριστικοποίηση της καθόδου του μειονοτικού συνδυασμού προέκυψε πριν από λίγα 24ωρα και αυτό σήμανε αυτόματα την έναρξη μιας εκστρατείας προσέγγισης όλων των επώνυμων μελών της μειονότητας. Για να μην επαναληφθούν τα λάθη προχειρότητας του 2010, όπου η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου δεν πλαισιώθηκε από ηχηρά ονόματα στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο ηγούταν, βασική προτεραιότητα αποτελεί πλέον η δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου, με προοπτικές διείσδυσης σε πιο ευρεία μάζα ψηφοφόρων από το χώρο της μειονότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πάντως, η κ. Μουσταφάογλου θα ηγείται και αυτού του νέου εγχειρήματος.

Το σίγουρο είναι αν επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας ενός ισχυρού συνδυασμού, με συμμετοχή παραγόντων της μειονότητας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, οι προσδοκίες ύστερα στρέφονται στη συγκέντρωση εκλογικού ποσοστού, που θα δίνει «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο της εκλογικής μάχης. Με το σκεπτικό ότι θα υπάρξει πολυκερματισμός, με τουλάχιστον πέντε-αν όχι έξι ή παραπάνω- συνδυασμούς να διεκδικούν το δήμο Κομοτηνής, οι εμπνευστές της μειονοτικής κίνησης ευελπιστούν σε μια συσπείρωση στους κόλπους της μειονότητας, που να μπορεί να αποδώσει ποσοστό μέχρι και 20% του συνολικού εκλογικού σώματος. ένα τέτοιο ποσοστό πιθανόν να έδινε αυτόματα το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο, αλλά θα έφερνε σε θέση ισχύος τον μειονοτικό συνδυασμό, με ρόλο ρυθμιστή κατά την δεύτερη Κυριακή.

Βέβαια, στον αντίποδα αυτών των αισιόδοξων προβλέψεων και των υψηλών προσδοκιών, υπάρχει το ενδεχόμενο η μειονότητα να μην ανταποκριθεί μαζικά σε μια τέτοια διαιρετική κίνηση, όπως αναμφισβήτητα συνέβη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάτι τέτοιο, με τα δεδομένα του ισχύοντος εκλογικού συστήματος, θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί δραματικά ο αριθμός των εκπροσώπων της μειονότητας στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, εξέλιξη την οποία επίσης είδαμε μετά τις εκλογές του 2010. Αντίθετα, στην περίπτωση που τα ηχηρά ονόματα της μειονότητας επιλέξουν να πλαισιώσουν υποψηφίους με ισχυρές προοπτικές διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου, τότε προφανώς θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για να εκπροσωπήσουν και τη μειονότητα.

Πηγή: paratiritis-news / Θ.Σ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews