inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS-PHOTOS) Περιοδεία ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στη Ροδόπη

Μια ακόμη επίσκεψη στη Ροδόπη πραγματοποίησε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του, στην οποία τον συνόδευσε και ο Δ/ντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης, Πρέσβης Νικόλαος Πιπερίγκος, ήταν η Οργάνη, όπου...
...συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αρριανών κ. Ιμπραήμ Σερήφ, συνομίλησε με κατοίκους, και επισκέφθηκε το δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο της περιοχής.

Εν συνεχεία μετέβη στις Σάπες, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών κ. Ηλία Ιωαννάκη, και επισκέφθηκε το διαπολιτισμικό Γυμνάσιο.

Ο κ. Ιωαννάκης του εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, επισημαίνοντάς του μεταξύ άλλων την κατάργηση και μεταφορά υπηρεσιών από τις Σάπες, την υψηλή ανεργία που μαστίζει την περιοχή, την υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία και την αναγκαιότητα εξασφάλισης κονδυλίων για έργα υποδομής, το πρόβλημα της ευλογιάς που πλήττει τους κτηνοτρόφους, καθώς και ζητήματα που άπτονται της βαλκανικής τουριστικής προβολής του Δήμου η οποία καθίσταται αναγκαία μετά και τη λειτουργία του οδικού άξονα Νυμφαίας-Βουλγαρίας.

«Υποδεχθήκαμε σήμερα έναν καλό φίλο της περιοχής μας», σημείωσε ο κ. Ιωαννάκης, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Υπουργός θα είναι αρωγός του Δήμου: «Του εκθέσαμε τα προβλήματα του Δήμου μας και ζητήσαμε τη βοήθειά του σε θέματα όπως την ένταξη έργων τα οποία έχουμε υποβάλλει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ΕΣΠΑ, κ.λπ., αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία, την ανάπτυξη και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας. Μας άκουσε με προσοχή και μας επιβεβαίωσε ότι η παρέμβασή του θα είναι ουσιαστική. Τον ευχαριστούμε και ελπίζουμε στη βοήθειά του».

Από τη μεριά του ο κ. Καράογλου εκθείασε το έργο του Δημάρχου και δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει τις προσπάθειές του: «Επισκέφθηκα τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών και είχα μια ουσιαστική ενημέρωση από τον Δήμαρχο ο οποίος πραγματικά δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου. Το διαπίστωσα αυτό από την πολύ καλή παρακαταθήκη την οποία άφησε στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών ως διευθυντής. Ότι περνάει από το χέρι του υπουργείου και έχει να κάνει με την καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών του, θα το έχει. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και το ξέρει».

Στο διαπολιτισμικό Γυμνάσιο ο Υπουργός ενημερώθηκε για την ιστορία και τη λειτουργία του, και μιλώντας στους εκπαιδευτικούς, εξήρε το έργο τους και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, τονίζοντας: «Η χώρα μας περνάει το τελευταίο στάδιο της κρίσης. Οι εκπαιδευτικοί δίνουν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα προσφέροντας στη δημόσια εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι ένα από τα στηρίγματα της κοινωνίας και χαίρομαι γιατί επισκεπτόμενος το σχολείο σας βλέπω νέους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και διατηρούν το σχολείο τους σε ένα υψηλό επίπεδο, επιτελώντας ένα πολύπλευρο και δύσκολο έργο. Να έχετε πάντα την ίδια δύναμη και πίστη στο λειτούργημά σας».

Σε δηλώσεις του, δε, μετά το πέρας των επισκέψεών του,  ο κ. Καράογλου σημείωσε: «Με κύριο και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό και τοπικό συμφέρον, η νέα παρουσία μου στη Ροδόπη καταδεικνύει το διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης να δώσει ισόρροπη οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας. Η Ροδόπη κρύβει αξία. Και ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε υπεραξία μέσα από την αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη, η οποία βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, στη γεωθερμία, και σε όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Αν εργαστούμε όλοι μαζί, δεν είναι μακριά η ώρα που η Θράκη θα γίνει ελκυστική για επενδύσεις και όσο ισχυρή της αξίζει».


Ακολούθως, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις «Τσάι TUVUNU» και «Ζυθοποιία Βεργίνα» στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, αλλά και τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλί, και κατόπιν εγκαινίασε την 22η Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2013».

VIDEO
Ο κ. Καράογλου, έπλεξε το εγκώμιο του Μητροπολίτη
Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος


VIDEO
Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων:
"Με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, συμπράττουμε εποικοδομητικά" 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews