inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ τη Δευτέρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων με θέμα τα κρούσματα ευλογιάς που παρατηρήθηκαν σε αιγοπρόβατα στη Μακεδονία και στη Θράκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο Υπουργός...
...Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, και Βορείου Αιγαίου, κτηνίατροι από τις Περιφέρειες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και Διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής από τον Έβρο, τη Ροδόπη και την Ξάνθη.

Στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας όπου έχουν σημειωθεί τα κρούσματα, έχουν ήδη θανατωθεί περί τις 8.500 ζώα, με τις απαιτούμενες αποζημιώσεις να υπολογίζονται στα 2 εκ. ευρώ τουλάχιστον.

Για το θέμα, τοποθετήθηκαν στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παυλίδης, και ο επικεφαλής της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ο κ. Γιαννακίδης ευχαρίστησε τους κτηνιάτρους για την προσφορά τους υπό αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες, και δεσμεύτηκε προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους πως η Περιφερειακή Αρχή θα πράξει το δυνατόν καλύτερο για τη στήριξή τους.


Ο κ. Παυλίδης εξήρε επίσης το έργο των κτηνιάτρων, ωστόσο υπογράμμισε ότι λόγω ατολμίας της διοίκησης δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα περιορισμού του ιού, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρατήρησή του ότι «η βλακεία είναι ανίκητη»!


Ο κ. Χαρίτου επίσης έθεσε εκτός ευθυνών τους κτηνιάτρους, και έθεσε αίτημα άμεσης αποζημίωσης των κτηνοτρόφων στις πραγματικές τιμές των ζώων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews