inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Αγανάκτηση και κινητοποιήσεις για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Έμφαση στις κλινικές αιχμής και περιορισμό των υπολοίπων, προτείνει ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Κώστας Μαυροματίδης.

Την άποψη περί ύπαρξης εκ μέρους της Πολιτείας σχεδίου μεθοδευμένης προσπάθειας υποβάθμισης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, εκφράζουν...
...εκπρόσωποι του προσωπικού του, μετά και την αδυναμία λειτουργίας της ορθοπεδικής κλινικής στην οποία έχει μείνει μόνο ένας ειδικευμένος ιατρός (http://inkomotini.blogspot.gr/2013/11/videos_7429.html) .  

Μάλιστα δρομολογούν κινητοποιήσεις, απευθύνοντας κάλεσμα υποστήριξης στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Πέμπτη 21/11, στις 13:00, ο σύλλογος εργαζομένων και ο σύλλογος ειδικευόμενων γιατρών, συγκαλούν ευρεία δημόσια συζήτηση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Το θέμα που ανέκυψε με την ορθοπεδική κλινική που πλέον δεν μπορεί να νοσηλεύει ασθενείς, και η οποία αυτή τη βδομάδα παραμένει κλειστή λόγω άδειας του μοναδικού της γιατρού, αποτελεί κατά τη γνώμη τους συνέχιση των πολιτικών που συρρικνώνουν το νοσοκομειακό προσωπικό, γεγονός που πλήττει τη δημόσια υγεία.

«Το νοσοκομείο Κομοτηνής οδεύει σε πλήρη υποβάθμιση και ριζική αλλαγή του χαρακτήρα του», επισήμανε ο πρόεδρος των ειδικευμένων γιατρών του νοσοκομείου, κ. Γιάννης Σκυνδίλιας.


Πλέον, όπως αποσαφήνισε ο κ. Σκυνδίλιας, τα ορθοπεδικά περιστατικά είτε θα νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου – με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς επάρκειας αντιμετώπισής τους – είτε θα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε άλλα νοσοκομεία.


Άδειοι οι θάλαμοι της ορθοπεδικής κλινικής του Σισμανόγλειου
Νοσοκομείου Κομοτηνής. Οι ασθενείς είτε μεταφέρονται σε
άλλες κλινικές είτε σε άλλα νοσοκομεία
Ο κ. Σκυνδίλιας, εξέφρασε και την απορία γιατί ο κόσμος της περιοχής δεν αντιδρά.


Η ορθοπεδική κλινική είναι κλινική αιχμής, δεχόμενη κατά μέσο όρο ανά εφημερία τριάντα περιστατικά περιστατικά, υπογράμμισε η ειδικευόμενη ιατρός κυρία Μαρία Τσατλίδου.


Μαρία Τσατλίδου-Γιάννης Σκυνδίλιας: εκπρόσωποι
των ειδικευόμενων γιατρών ο σύλλογος των οποίων
πρωτοστατεί στις αντιδράσεις και στις κινητοποιήσεις
Για τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις προσωπικού που όμως δεν αναπληρώνεται, έκανε λόγο η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων κυρία Αγλαΐα Γαλαζούδη.



Τις ενέργειες που έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των αναγκών, απαρίθμησε ο Διοικητής του κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος.



Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνέστωρος, από την κεντρική διοίκηση έλαβε μεν υποσχέσεις, χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.



Τη γνώμη ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις κλινικές αιχμής (χειρουργική, παθολογική, καρδιολογική, ορθοπεδική), ακόμη και με κλείσιμο άλλων κλινικών για την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού, με απώτερο στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργικότητας των νοσοκομείων, εκφράζει ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, κ. Κώστας Μαυροματίδης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews