inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Φ. Κουβέλης: "Το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί"

Τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Ποια η θέση της για τα δίγλωσσα σχολεία στη Θράκη.

Περικοπή μέρους των 320 δισ. ευρώ του δημόσιου χρέους και έκδοση ευρωομολόγου, πρότεινε και από την Κομοτηνή ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του...
...στη Ροδόπη.

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι μπορεί να εξυπηρετηθεί», τόνισε με έμφαση ο κ. Κουβέλης, και κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πολιτικά με τους δανειστές, προκειμένου όπως είπε «να απαλλαχθούμε από τους επαχθείς όρους του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, και του εφαρμοστικού νόμου».


Ο κ. Κουβέλης με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης,
κυρίους Δάμων Δαμιανό και Αχμέτ Ιλχάν
Ο κ. Κουβέλης άφησε σαφείς αιχμές περί αρνητικού ηγεμονισμού της Γερμανίας, «η οποία τροφοδοτεί φυγόκεντρες τάσεις στην Ευρώπη», και επικαλούμενος τη συνοχή της Ε.Ε., υπογράμμισε την αναγκαιότητα συμμαχίας της Ελλάδας και των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.


Τον κ. Κουβέλη συνόδευσαν στην περιοδεία του
στη Ροδόπη, οι Βουλευτίνες Θεσσαλονίκης Κατερίνα
Μάρκου (αριστερά), και Ασημίνα Ξηροτύρη 
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ρωτήθηκε όπως ήταν φυσικό και για το «παρών» του κόμματός του στην ψηφοφορία επί της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Απαντώντας, υποστήριξε ότι η περίσταση έτυχε εκμετάλλευσης από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που την αλληλοτροφοδότησαν μάλιστα, με σκοπό την όξυνση και τη δημιουργία ενός πλασματικού δίπολου.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ είναι αναφανδόν αντίθετη στις κυβερνητικές πολιτικές, ενώ έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι προέβη στην κατάθεση της πρότασης μομφής εν ώρα διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, και ενώ ήξερε ότι θα απορριφθεί, και ενώ άπαντες γνωρίζουν πως πια ακυρώθηκε ένα κοινοβουλευτικό όπλο για το επόμενο εξάμηνο.


Ο κ. Κοβέλης πλαισιωμένος από μέλη της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ
και τη νομαρχιακή οργάνωση Τοδόπης του κόμματος
Αναφορικά με το θέμα που όσο πλησιάζουμε στον Μάιο γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο, αυτό δηλαδή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κουβέλης καταρχήν επισήμανε πως οι τοπικές οργανώσεις θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν, ωστόσο έθεσε τα κεντρικά κριτήρια για τις όποιες συνεργασίες στις τοπικές εκλογές.


Ο κ. Κουβέλης ρωτήθηκε και για ζητήματα της μειονότητας, με προεξάρχον αυτό του αιτήματος για δίγλωσσα σχολεία στο οποίο απάντησε αρνητικά το υπουργείο παιδείας.
Η απάντησή του ήταν σαφέστατη:










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews