Σε διαγωνισμό της Jacobs που η εταιρία διοργανώνει για πρώτη
φορά στην Ελλάδα αναζητώντας τον καλύτερο barista ανάμεσα στους εργαζόμενους
και στελέχη καταστημάτων που δουλεύουν με προϊόντα της, συμμετείχε ο αγαπητός
στους Κομοτηναίους δεξιοτέχνης της καφετιέρας και σπεσιαλίστας στην
παρασκευή καφέ...
...Βασίλης Γαρυφαλλίδης, ιδιοκτήτης του «Καφέ Ελληνικό».
...Βασίλης Γαρυφαλλίδης, ιδιοκτήτης του «Καφέ Ελληνικό».
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου από το Ηράκλειο Κρήτης, συνεχίστηκε
σε Ιωάννινα, Ρόδο, Βόλο, Κόρινθο, Πάτρα, και Θεσσαλονίκη, και ολοκληρώνεται σήμερα στην
Αθήνα, με τους συμμετέχοντες συνολικά να αγγίζουν του χίλιους.
Οι διαγωνιζόμενοι βαθμολογούνται συνδυαστικά για την τεχνική τους επάρκεια, το γευστικό τους αποτέλεσμα και τη χρονική τους επίδοση.
Οι είκοσι με την καλύτερη βαθμολόγηση
απ’ όλη την Ελλάδα, θα δώσουν το παρών στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί
στην έκθεση HORECA, όπου και θα αναδειχθεί ο πρώτος Έλληνας Golden Barista της
Jacobs.
Στη διοργάνωση του διαγωνισμού για τη Βόρεια Ελλάδα, στο
Grand Hotel της Θεσσαλονίκης, όπου έλαβαν μέρος τριάντα διαγωνιζόμενοι, ο Βασίλης Γαρυφαλλίδης κατετάγη δεύτερος με 167 βαθμούς, έναντι 199 του πρώτου (Ζήσης Ζησίδης από την Αλεξανδρούπολη), ενώ
αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη βαθμολογία που μπορεί να επιτευχθεί, είναι
244 βαθμοί.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιστρατεύσουν όλη τους την
τέχνη, για να παρασκευάσουν εσπρέσο, φρέντο εσπρέσο, καπουτσίνο και φρέντο
καπουτσίνο, σε 12 λεπτά – έχουν στη διάθεση τους και άλλα
12 λεπτά για την προεργασία της ρύθμισης του μύλου άλεσης και της μηχανής.
Για «πολύτιμη και "δυνατή" εμπειρία» από την οποία αποκόμισε περισσότερη
γνώση πάνω στο
αντικείμενό του, μας έκανε λόγο ο Βασίλης, επισημαίνοντας παράλληλα το υψηλό, ανταγωνιστικό επίπεδο του διαγωνισμού.
Οι ποικιλίες, οι γεύσεις, τα αρώματα του καφέ, είναι στοιχεία
που τον συναρπάζουν και τον εμπνέουν, συνιστώντας γι' αυτόν έναν «απολαυστικό,
“μαγικό” κόσμο».
Όσο για τη θέση του καφέ στη ζωή του Έλληνα, η εμπειρία του Βασίλη
λέει πως «είναι ένα ρόφημα σύμφυτο με την ελληνική πραγματικότητα και καθημερινότητα. Ένα φλιτζάνι καφές μπορεί να γίνει
αφορμή για να γεννηθεί ένας έρωτας, μπορεί να προκαλέσει μια συνάντηση φίλων, μπορεί
να φέρει πιο κοντά μια επαγγελματική συμφωνία, μπορεί ακόμα και να δρομολογήσει
πολιτικές εξελίξεις»!
Ο ίδιος πλέον αναμένει την ανακοίνωση (από βδομάδα) των
βαθμολογιών όλων των διαγωνιζομένων και της καλύτερης εικοσάδας…
Με τον Βασίλη Δεληλίγκα, Head Barista της Jacobs και κριτή του διαγωνισμού |
Στο..."ατελιέ" του, όπου δημιουργεί τους καφέδες που κατέκτησαν τους Κομοτηναίους |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου